jonathan Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Nic nie mów o gąskach. Ten wynalazek Revella to jakaś tragedia. Instrukcja lekko mówiąc "z dupy". Za to u Ciebie ładny kolorek się pojawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 18 Września 2016 Autor Share Napisano 18 Września 2016 Piszesz o Tiger 2? Jeśli tak to znam ten ból Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Ta, właśnie o nim. Ale już końcówka. Trzeba coś dla odmiany teraz zapodać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 20 Września 2016 Autor Share Napisano 20 Września 2016 Wieża wczoraj ,późnym wieczorem została odrutowana. Odebrałem po południu paczkę z zestawem drutów Abera 0,2-0,6mm. Polecam . Są sztywniejsze niż klasyczny drut miedziany ,którego używałem wcześniej. Przyszedł też kolejny brzydal z UK....ale to następnym razem.... Dostał troszkę kurzu z AK Interactive- Dust. Na to przyjdzie troszkę błotka. Po tych zdjęciach zrobiłem jeszcze washa , dodałem raz jeszcze Sand Yellow Deposit od AK Interactive. Muszę jeszcze ten specyfik w koła napchać. Fajny ten preparat. Jedzie do mnie już Grant z Mirage jako dawca gąsienic. Zrobię jeszcze fotki i będzie przerwa ,bo musimy coś z Sewerynem wyjaśnić odnośnie Black Doga... Ps. Przednich lamp nie bedzie i ochraniaczy do nich ,bo jak było widać na próbnych fotach, bambetle przykryją cały front. Muszę tylko te tyłu dokleić ,a takze blokadę lufy, o której ciągle zapominam.... Drugie PS Fotki póki co jeszcze telefonem bo za dużo rozstawiania studia do kilku zdjęć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 21 Września 2016 Autor Share Napisano 21 Września 2016 (edytowane) Troszkę posiedziałem przy Jacksonie. Zacieki AK Interactive ,obicia ....hmm przesadziłem ale może jakoś to jeszcze przejdzie....najwyżej się ciemny filtr położy albo zamaluje gdzieniegdzie. Zapewne uzyłem za jasnego koloru.Powinienem użyć koloru o ton ciemniejszego.... W zasadzie to moje pierwsze próby z takimi obiciami, a juz na pewno na ciemnym kolorze. Obejrzałem filmik Carstena Szweyda jak zmalował pięknie Wolverine ale daleko mnie do jego wykonania. Gość tak wprawiony,ze wygląda jakby robił te model od niechcenia....na miękko. Jeszcze troszkę zostało,mat położyć,pigmenty jakieś błotko,fuel stains położyć. Jutro ,mam nadzieję, przyjedzie dawca gąsienic- Grant. Jak widać uruchomiłem studio do tych kilku zdjęć więc zbliża się finisz... Edytowane 21 Września 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Poniosło Cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 21 Września 2016 Autor Share Napisano 21 Września 2016 Nie da się ukryć. Czym więcej patrzę tym gorzej to sam widzę. Jutro będzie poprawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Sporo tych obić ;] Może niektóre zamaskuj lub lekko zniweluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 obicia i otarcia w jedych miejscach sa wieksze, w innych nie. U ciebie sa troche mało realistycznie umiejscowione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Września 2016 Share Napisano 22 Września 2016 Z obiciami masz rację - przesadziłeś. Generalnie są za duże i faktycznie za jasne. Dodatkowo te rysy. W tej skali to chyba bym sobie darował obicia i zastosował tylko biedronkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 22 Września 2016 Autor Share Napisano 22 Września 2016 Dlatego też model został zmalowany raz jeszcze. Swoją drogą nie wiem co mnie napadło z tymi obiciami. Chyba się gdzieś w głowę uderzyłem. Ciężki dzień w pracy miałem to już znowu nie chciało mi się studia rozkładać. Zdecydowałem,że obić nie będzie w ogóle. Tylko ogólne ślady eksploatacji jak zacieki ,kurz może jakieś błotko Jak widać ,w tle pojawił się dawca...gąsienice Mirage pasują idalnie do koła napędowego Jacksona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 22 Września 2016 Share Napisano 22 Września 2016 Miejsca częściej uczęszczane przez załogę można jakimś suchym pędzlem potraktować ciut rozjaśnionym bazowym kolorem i model nabierze wyrazu i ostrość detale. Już teraz wygląda to bardzo fajnie. Więcej nie kombinować bo się zepsuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 23 Września 2016 Autor Share Napisano 23 Września 2016 Gąsienice założone. Są idealne. Jak pisałem przy Grancie CDL, to są najlepsze gumiaki ,zjakimi praowałem. Sorry ale nawet. Dragony i Modelcollecty są poziom niżej jeśli chodzi i sztywność/elastyczność i trzymanie farby. Nic nie odchodzi inc się nie łuszczy. Po tych kilku zdjęciach dodałem brakujące detale tj tylne lampy z ochraniaczami. Jeszcze tylko trochę pigmentów na lufę kilka pierdułek i czas na Black Doga . PS. Przetarłem suchym pedzlem krawędzie jak podpowiadał tankrider....pewnie i tak nie widać ale jest Zacieki paliwa z lewej strony też nieco przygasiłem bo za duże. Poprawione. Będzie widać na sesji końcowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 I teraz lepiej to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Znacznie lepiej ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Teraz tak Ale ja rozumie Piotra_P Bo u mnie jest to samo,jak zabiorę się za nowa technikę,to dziergam bez umiaru.I jak robię jest dobrze .A efekt końcowy masa poprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 23 Października 2016 Share Napisano 23 Października 2016 Wymiata . Bedzie lux końcowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 23 Października 2016 Autor Share Napisano 23 Października 2016 Czekam na graty.....i czekam ...i czekam.....miesiąc juz czekam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi