jureczek Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 W ramach odpoczynku od Gaz-a i T-34,sklejam Abramsa Zero szpachli ,sam się skleja ,aż milo Jutro malowanie i fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 I bardzo ładnie odwzorowana faktura powierzchni antypoślizgowych, a to przecież dość stary model. Coś planujesz przerabiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 15 Września 2016 Autor Share Napisano 15 Września 2016 Raczej nie. Traktuje model jako trening technik malarskich i tu będę się wyżywał Zmierzać będę w tym kierunku Nie malowałem jeszcze modelu w pustynnym malowaniu,wiec jest okazja do testowania tego czego się naczytałem i naoglądałem o malowaniu washach itp. Jak wyjdzie zobaczę po zrobieniu.Sam jestem ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 Patrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 15 Września 2016 Autor Share Napisano 15 Września 2016 Dorotka Twój Abrams to cudeńko i ciesze się ,ze patrzysz Modelarstwo to cierpliwość,jakoś tego jeszcze nie mogę się nauczyć Ciekawość mnie z żarła a zona się obraziła .Siedziałem w dziupli calutki dzień i powiedzmy "malowałem" Abym był zadowolony? ale to soc nowego i co raz bardziej wkręca Musze kupić mocniejsze żarówki ,fotki nie odzwierciedlają dokładnie efektów jakie trenowałem,lub robić zdjęcia na dworze w popołudniowych godzinach Teraz wytykajcie babole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 Szwy na karabinach, figurki - sam nie umiem co prawda, ale te nie wyglądają za dobrze. Wyrzutniki granatów dymnych wykręciło jak... Do poprawy. Dziwne ślady na przedniej dolnej płycie? Powinna być płaska, co widać na zdjęciu. Brudzenie kół wygląda jakby go ktoś obsypał błotem, a same gąsienice nie powinny na części zewnętrznej tak oblepione. Anteny za grube, definitywnie. Dziwnie wyglądają osłony świateł przednich. Poza tymi drobiazgami bardzo ładny Abramsik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 Myślałem, że będzie więcej tego oglądania, a tu taki pośpiech... Nie idź tą drogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 Dajesz czadu:) Podstawka wg mnie nie wspólgra- wolałbym prostą pustynię, ale... to Twój model i masz prawo zrobić nawet na Księżycu:) Kiedyś go chciałem mieć...ale natłok nawału. Bardzo spodobał mi się kolor plastiku- czarny jest super. Chciałem Revella, ale wiem, że DML też go robi... Który Abrams jest lepszy- Revell czy Dragon? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 16 Września 2016 Autor Share Napisano 16 Września 2016 Tomku M. dzięki za wytkniecie niedoróbek.Wrzucam na gały zegarmistrzowska lupę i poprawiam.Stare oczy przy tych maleństwach nie dają rady Figurki ,jakiś dziwny plastyk ,jakby polietylen ,miękki jak guma i problem z do polerowaniem Kola i gąski ,wiedziałem.Nie mam pigmentów-kasa ,wiec zrobiłem z gipsu i suchych pasteli i kładłem na lakier .I faktycznie wyszło błoto. Powinienem użyć samych pasteli i było by OK.Poprawie bo tez mnie wkurzają ,jak obejrzałem na fotkach w powiększeniu Dorotka przyrzekam poprawę i zwolnię ,ale to jest najtrudniejsze w moim wypadku jerzype Dragona nie znam ,Rewel sam się sklejał ,zero szpachli -Tylko na lufie przy tym garbie, na, czubku igły,bo był jakiś, otworek delikatna nie-dolewka.Kolor wyprasek ciemna zieleń ,ja gruntowałem czarnym pokładem Valejo-Surface Primmer-73.602-Acrylic-Polyurethane Dziękuje za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 16 Września 2016 Share Napisano 16 Września 2016 Błotko robiłeś zdmu:bip:ąc je z pędzla aerografem? Tak mi to wygląda. Kilka porad na upiększanie. Na gąsienicach pościeraj nadmiar błota z gumowych nakładek (te trapezowe wypustki), bo w czasie jazdy na pewno ścierałoby się ono o podłoże. Ktoś wyżej dobrze napisał,ze teraz wygląda jakby go tym błotkiem ktoś obrzucił. W zagłębieniach ogniw niech zostanie, będzie wyglądać ok. Twardy pędzel lub mała szczotka i jazda Na wannie i burtach możesz spróbować zrobić kilka warstw błota, zaschniętego i świeżego. Najpierw jasnoszare, matowe (i podobnie jak na gąsienicach możesz je zetrzeć), nanieść raz jeszcze i na koniec, na wierzch rozpryski świeżego, mokrego błotka (brązowe, brunatne, takie coś). To, jak chcesz jakieś urozmaicenia, wanna kadłuba z przodu i z tyłu nie wygląda wcale źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 17 Września 2016 Autor Share Napisano 17 Września 2016 Poprawiłem . Z kolami miałem problem ,za mocno zaschło i tak sporo zeskrobałem Myślę ,ze jest lepiej ,ale po obejrzeniu powiększonych fotek jeszcze sporo i to sporo muszę się nauczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 17 Września 2016 Share Napisano 17 Września 2016 Widzę że ten model poszedł Ci błyskawicznie. Nie kusiłeś się trochę o kilka swoich przeróbek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi