Skocz do zawartości

Abrams M1 A1 Rewel 1;72

jureczek

Rekomendowane odpowiedzi

Raczej nie. Traktuje model jako trening technik malarskich i tu będę się wyżywał

Zmierzać będę w tym kierunku

328f5991c98ac5ac09514e71799234a0_zpstufcaa30.jpg

Nie malowałem jeszcze modelu w pustynnym malowaniu,wiec jest okazja do testowania tego czego się naczytałem i naoglądałem o malowaniu washach itp.

Jak wyjdzie zobaczę po zrobieniu.Sam jestem ciekaw

Dorotka Twój Abrams to cudeńko i ciesze się ,ze patrzysz

Modelarstwo to cierpliwość,jakoś tego jeszcze nie mogę się nauczyć

Ciekawość mnie z żarła a zona się obraziła .Siedziałem w dziupli calutki dzień i powiedzmy "malowałem"

Abym był zadowolony? ale to soc nowego i co raz bardziej wkręca

IMG_2698_zpstzr2wgcg.jpg

IMG_2699_zpspr9gnmtp.jpg

IMG_2700_zpsipkcmkre.jpg

IMG_2701_zpsv403jbcj.jpg

IMG_2702_zpscfqnddv6.jpg

IMG_2703_zpsjygtydsg.jpg

IMG_2704_zpsbp9idzrz.jpg

IMG_2705_zps7bxhscmq.jpg

IMG_2706_zpserpmw69d.jpg

IMG_2707_zpsumxops6f.jpg

IMG_2708_zpsvc6zhy2l.jpg

IMG_2709_zpssocjskeo.jpg

IMG_2710_zpsndzhvorl.jpg

IMG_2711_zpscmikt4nh.jpg

IMG_2712_zps223w4gew.jpg

Musze kupić mocniejsze żarówki ,fotki nie odzwierciedlają dokładnie efektów jakie trenowałem,lub robić zdjęcia na dworze w popołudniowych godzinach

Teraz wytykajcie babole

Szwy na karabinach, figurki - sam nie umiem co prawda, ale te nie wyglądają za dobrze. Wyrzutniki granatów dymnych wykręciło jak... Do poprawy. Dziwne ślady na przedniej dolnej płycie? Powinna być płaska, co widać na zdjęciu. Brudzenie kół wygląda jakby go ktoś obsypał błotem, a same gąsienice nie powinny na części zewnętrznej tak oblepione. Anteny za grube, definitywnie. Dziwnie wyglądają osłony świateł przednich. Poza tymi drobiazgami bardzo ładny Abramsik

Dajesz czadu:)

Podstawka wg mnie nie wspólgra- wolałbym prostą pustynię, ale... to Twój model i masz prawo zrobić nawet na Księżycu:)

Kiedyś go chciałem mieć...ale natłok nawału.

Bardzo spodobał mi się kolor plastiku- czarny jest super.

Chciałem Revella, ale wiem, że DML też go robi...

Który Abrams jest lepszy- Revell czy Dragon?

Pozdro

Tomku M. dzięki za wytkniecie niedoróbek.Wrzucam na gały zegarmistrzowska lupę i poprawiam.Stare oczy przy tych maleństwach nie dają rady

Figurki ,jakiś dziwny plastyk ,jakby polietylen ,miękki jak guma i problem z do polerowaniem

Kola i gąski ,wiedziałem.Nie mam pigmentów-kasa ,wiec zrobiłem z gipsu i suchych pasteli i kładłem na lakier .I faktycznie wyszło błoto. Powinienem użyć samych pasteli i było by OK.Poprawie bo tez mnie wkurzają ,jak obejrzałem na fotkach w powiększeniu

Dorotka przyrzekam poprawę i zwolnię ,ale to jest najtrudniejsze w moim wypadku

jerzype Dragona nie znam ,Rewel sam się sklejał ,zero szpachli -Tylko na lufie przy tym garbie, na, czubku igły,bo był jakiś, otworek delikatna nie-dolewka.Kolor wyprasek ciemna zieleń ,ja gruntowałem czarnym pokładem Valejo-Surface Primmer-73.602-Acrylic-Polyurethane

Dziękuje za zainteresowanie

IMG_2711_zpscmikt4nh.jpg

Błotko robiłeś zdmu:bip:ąc je z pędzla aerografem? Tak mi to wygląda. Kilka porad na upiększanie.

Na gąsienicach pościeraj nadmiar błota z gumowych nakładek (te trapezowe wypustki), bo w czasie jazdy na pewno ścierałoby się ono o podłoże. Ktoś wyżej dobrze napisał,ze teraz wygląda jakby go tym błotkiem ktoś obrzucił. W zagłębieniach ogniw niech zostanie, będzie wyglądać ok. Twardy pędzel lub mała szczotka i jazda

m1-abrams-tank-in-the-desert-photo_1473599633.jpg

Na wannie i burtach możesz spróbować zrobić kilka warstw błota, zaschniętego i świeżego. Najpierw jasnoszare, matowe (i podobnie jak na gąsienicach możesz je zetrzeć), nanieść raz jeszcze i na koniec, na wierzch rozpryski świeżego, mokrego błotka (brązowe, brunatne, takie coś). To, jak chcesz jakieś urozmaicenia, wanna kadłuba z przodu i z tyłu nie wygląda wcale źle.