shanleaf Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 (edytowane) Witam wszystkich, Jak już wspomniałem w powitaniu, rozpoczynam budowę Willysa z Italeri (1:24) i rozpoczynam wątek warsztatowy, aby uzyskać odrobinę porad i uwag od szanownych kolegów. Na początek: Willys1 by Mateusz Michalak, on Flickr Będzie to mój drugi model (pierwszy był Rosomak z IBG, w całości z pudełka), dlatego też chciałbym go odrobinę zwaloryzować. Czytałem sporo o elementach fototrawionych. Znalazłem poniższy zestaw na stronie jednego ze sklepów: http://www.mojehobby.pl/products/Willlys-Jepp-MB-cal.50-1-24-HAS.html Czy nada się on do mojego zestawu z Italeri (skala się zgadza)? Edytowane 15 Września 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 Blaszki są do modelu Hasegawy, jak zapewne zauważyłeś. Ja do tego modelu w skali 1:35 (Italeri) kupiłem blaszki dedykowane do modelu Tamiya i trochę je miejscami musiałem przerabiać. Ale summa summarum dało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 generalnie to zrób coś żeby się zdjęcia wyświetlały wszystkim. Porzucenie googla i przejście np. na flickr, imgur załatwi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shanleaf Napisano 15 Września 2016 Autor Share Napisano 15 Września 2016 Poprawione, zdjęcia umieszczone na Flickrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shanleaf Napisano 21 Września 2016 Autor Share Napisano 21 Września 2016 Kolejny etap prac. Zastanawiam się czy zostawić silnik na szaro, czy Olive Drab, skłaniam się jednak ku tej drugiej opcji. willys by Mateusz Michalak, on Flickr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Olive Drab over all. Na belkach z tyłu, tych łączących się pod kątem na wysokości zaczepu przyczepy, widać szew formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterpanzer Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Hello! Relacja stanęła, a czy budowa postępuje? Jeśli będziesz chciał zrobić pojazd w polskich barwach to polecam kalki w skali 1-25, http://wóz 1DP, z komp saperów lub willysa z 1BP z Gdańska z hasłem "za wolną Polskę" lub przynależnego najprawdopodobniej do 4Pczc. Moja relacja może się przydać, jeśli masz ochotę powalczyć z okablowaniem komory silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shanleaf Napisano 12 Października 2016 Autor Share Napisano 12 Października 2016 Hej, dzięki wielkie za zainteresowanie. Budowa chwilowo wstrzymana, jako że dwa młode kocięta absorbują skutecznie cały mój czas poza pracą. Twoja relacja z pewnością będzie nieocenioną pomocą, nie tylko w walce z kablami, ale też malowaniem całości. Obiecuję, że niedługo powrócę do tematu i pojawi się coś nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi