Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Zebrałem się na odwagę i postanowiłem pokazać pierwszy pojazd cywilny jaki złożyłem. Nie jest idealnie, ale jak na pierwszy to chyba daje rade.

Model kupiony ze dwa lata temu w promocji w Lidlu. Kosztował ok 50 zł.

DSCN1617_zpsckoej7zh.jpg

DSCN1620_zps6meq8mot.jpg

DSCN1619_zpspw5kkv36.jpg

Napisano

Cześć.

Fajnie, że powstaje kolejny bolid - ich nigdy za dużo. Na razie nie mam się do czego przyczepić - ładna, czysta praca.

Lepiej jednak byłoby, gdybyś wstawił wszystkie te zdjęcia w jednym poście zamiast tworzenia kilku mniejszych.

Z którego wyścigu i którego kierowcy będzie to bolid?

Napisano

Faktycznie nie jest to pierwszy model jaki składałem, ale jest to pierwszy pojazd "cywilny"

Pozostałe części dołu

IMAG0227_zpsrhjtgyuw.jpg

IMAG0229_zps7ypbsvhh.jpg

a tu nie poszło mi z jedną kalkomanią, musiałem ratować się farbą...:(

IMAG0231_zpsimvhjkny.jpg

Pojawiają się nowe kalkomanie

IMAG0234_zpsmrmsau96.jpg

IMAG0235_zpsaieezerk.jpg

Napisano

Ten czerwony jest jakiś dziwny. Właściwie czerwony jest tylko na niepomalowanych ramkach. Czy to wina złych zdjęć, czy taki dziwny kolor Ci wyszedł.

Czym to w ogóle malowałeś, pędzlem?

Ponadto koledzy piszą, że bardzo ładnie sklejony, a ja widze kilka miejsc które wymagają szpachli oraz kilka nieusuniętych szwów do poprawki.

Ale ogólna staranność niezła.

Napisano

Wg Revell'a przedni spojler od dołu powinien być czerwony. Z tego co widziałem w sieci to ten model faktycznie tak ma, natomiast jest jeszcze prawie identyczny model, który różni się na pierwszy rzut oka kalkomanią i w nim faktycznie od dołu spojler jest czarny...

Napisano

Całkiem nieźle, choć tym razem zdjęcia pozostawiają dużo do życzenia.

Postaraj się zrobić galerię w lepszym oświetleniu.

Napisano

Mógłbyś pokazać ten model, o którym piszesz, jakiś link albo coś? Na pierwszym z brzegu zdjęciu z Wikipedii widać, że spód jest czarny. Poza tym nie widziałem jeszcze spodu przedniego skrzydła w innym od czarnego kolorze, a raczej nie robionoby wyjątku dla jednego modelu.

F1_Ferrari_F2007.jpg

A tu widać jeszcze lepiej, przy okazji widoczny także jest czarny spód nosa:

0OL0XZ403YIPA905ZTXJ50Q8QV0G_450.jpg

Szkoda, że nie zaszpachlowałeś szczeliny przy przednim górnym wahaczu.

Napisano
Te patyki to anteny. Dane radiowe, telemetryczne , GPS.

No tak, tylko na fotkach rzeczywistych bolidów wyglądają troszkę inaczej niż na modelu (patrz powyżej).

Napisano

Pytałeś co to za patyki to napisałem. W tym modelu są za grube. W zależności od roku i teamu anteny są/były montowane w różnych miejscach.

Zresztą anten jest więcej, niektóre montowane w ściśle określonych miejscach.