zawigrze Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Witajcie, Zebrałem się na odwagę i postanowiłem pokazać pierwszy pojazd cywilny jaki złożyłem. Nie jest idealnie, ale jak na pierwszy to chyba daje rade. Model kupiony ze dwa lata temu w promocji w Lidlu. Kosztował ok 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawigrze Napisano 18 Września 2016 Autor Share Napisano 18 Września 2016 Na początek silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawigrze Napisano 18 Września 2016 Autor Share Napisano 18 Września 2016 Tylne zawieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawigrze Napisano 18 Września 2016 Autor Share Napisano 18 Września 2016 Podłoga i kilka pierwszych podzespołów razem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawigrze Napisano 18 Września 2016 Autor Share Napisano 18 Września 2016 Elementy przedniego zawieszenia i "dzioba" Dziób po złożeniu z podłogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Cześć. Fajnie, że powstaje kolejny bolid - ich nigdy za dużo. Na razie nie mam się do czego przyczepić - ładna, czysta praca. Lepiej jednak byłoby, gdybyś wstawił wszystkie te zdjęcia w jednym poście zamiast tworzenia kilku mniejszych. Z którego wyścigu i którego kierowcy będzie to bolid? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Dobrze to wygląda, mam wrażenie ze nie jest Twój pierwszy model ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawigrze Napisano 18 Września 2016 Autor Share Napisano 18 Września 2016 Faktycznie nie jest to pierwszy model jaki składałem, ale jest to pierwszy pojazd "cywilny" Pozostałe części dołu a tu nie poszło mi z jedną kalkomanią, musiałem ratować się farbą...:( Pojawiają się nowe kalkomanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawigrze Napisano 18 Września 2016 Autor Share Napisano 18 Września 2016 Kokpit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawigrze Napisano 18 Września 2016 Autor Share Napisano 18 Września 2016 Czas na koła A tu ze wszystkimi kalkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawigrze Napisano 18 Września 2016 Autor Share Napisano 18 Września 2016 Przedni spojler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Ten czerwony jest jakiś dziwny. Właściwie czerwony jest tylko na niepomalowanych ramkach. Czy to wina złych zdjęć, czy taki dziwny kolor Ci wyszedł. Czym to w ogóle malowałeś, pędzlem? Ponadto koledzy piszą, że bardzo ładnie sklejony, a ja widze kilka miejsc które wymagają szpachli oraz kilka nieusuniętych szwów do poprawki. Ale ogólna staranność niezła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawigrze Napisano 18 Września 2016 Autor Share Napisano 18 Września 2016 Czerwony wyszedł dobry, niestety na tych zdjęciach wygląda kiepsko. Malowałem aerografem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Przednie skrzydło powinno być od spodu czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawigrze Napisano 18 Września 2016 Autor Share Napisano 18 Września 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawigrze Napisano 18 Września 2016 Autor Share Napisano 18 Września 2016 Wg Revell'a przedni spojler od dołu powinien być czerwony. Z tego co widziałem w sieci to ten model faktycznie tak ma, natomiast jest jeszcze prawie identyczny model, który różni się na pierwszy rzut oka kalkomanią i w nim faktycznie od dołu spojler jest czarny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zawigrze Napisano 18 Września 2016 Autor Share Napisano 18 Września 2016 A tak to wygląda w całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Całkiem nieźle, choć tym razem zdjęcia pozostawiają dużo do życzenia. Postaraj się zrobić galerię w lepszym oświetleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Model fajny - gratulacje Do czego służą te patyki/pręty wbite w karoserię przed kierowcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kodi Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Te patyki to anteny. Dane radiowe, telemetryczne , GPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Mógłbyś pokazać ten model, o którym piszesz, jakiś link albo coś? Na pierwszym z brzegu zdjęciu z Wikipedii widać, że spód jest czarny. Poza tym nie widziałem jeszcze spodu przedniego skrzydła w innym od czarnego kolorze, a raczej nie robionoby wyjątku dla jednego modelu. A tu widać jeszcze lepiej, przy okazji widoczny także jest czarny spód nosa: Szkoda, że nie zaszpachlowałeś szczeliny przy przednim górnym wahaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Te patyki to anteny. Dane radiowe, telemetryczne , GPS. No tak, tylko na fotkach rzeczywistych bolidów wyglądają troszkę inaczej niż na modelu (patrz powyżej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kodi Napisano 18 Września 2016 Share Napisano 18 Września 2016 Pytałeś co to za patyki to napisałem. W tym modelu są za grube. W zależności od roku i teamu anteny są/były montowane w różnych miejscach. Zresztą anten jest więcej, niektóre montowane w ściśle określonych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi