SławekK Napisano 8 Października 2016 Napisano 8 Października 2016 Ponieważ '72 trochę spadła na forum, to wrzucam swój kolejny model, tym razem Hotchkiss H35: Mój jedyny model z firmy RPM... nie wiem dlaczego, bo to naprawdę fajny model. W zestawie jest wnętrze: A i detale zewnętrzne są ciekawe: Malowanie jest dość specyficzne - dwubarwne, uzupełnione czarnymi liniami: Bruk jest z vacu, murek robiłem sam: Figurki z zestawu Francuska Piechota z Caesar Miniatures. Model ma już swoje lata, więc zrobiłem go praktycznie "z pudła", ale wbrew pozorom na konkursach nawet się podobał . Cytuj
Piotr_P Napisano 9 Października 2016 Napisano 9 Października 2016 Ja się spytam skąd wziąłeś gąsienice bo mam R35 z RPM i tak nie wyglądają ....przyznaj się ...podprowadziłeś z S-Model?! Czy to ModelTrans'y może? Cytuj
SławekK Napisano 9 Października 2016 Autor Napisano 9 Października 2016 Dzięki za opinie . Czarne linie malowane pędzlem już z ręki. Kolory nakładałem aerografem, ale linie ładnie się zbiegły . Gąski oryginalne z zestawu - dokładnie nie pamiętam, ale z tego co widać na zdjęciach przed malowaniem, to chyba są złączone z kołami napędowymi i napinającymi . Na pewno nie wymieniałem ich z innego zastawu - model miał być w "standardzie" . Gryzło mnie i sprawdziłem w instrukcji - do gąsek dodane są jeszcze koła jezdne i podtrzymujące - tylko wózki były osobno. Na niech zmieniłem sprężyny... a co - pochwalę się . Cytuj
Piotr_P Napisano 9 Października 2016 Napisano 9 Października 2016 To miałeś z górki ;) Te w R35 są grubości 2mm chyba i zero kształtu ogniwa. A materiał fatalny do pocienienia. Będę chyba szukał Modeltransów w Tank Model Te w rodzinie R35 wyglądają tak http://www.onthewaymodels.com/reviews/RPM/graphics/MBaric_RPM_R35_track.jpg Cytuj
SławekK Napisano 10 Października 2016 Autor Napisano 10 Października 2016 No rzeczywiście te do R35 wyglądają dramatycznie... i nie za bardzo da się coś z nimi zrobić. Jakbyś był bardzo "uparty" to mógłbyś je pocieniować, a potem z półokrągłych profili, lub drutu dorabiać zewnętrze garby . Ale taka praca zakrawa na szaleństwo . Lepiej już chyba poszukać zamienników . Cieszę się, że w H35 gąski były ok . Cytuj
OLO Napisano 10 Października 2016 Napisano 10 Października 2016 Po R35 miałem obiekcje czy kupić H35 ale po tym co widzę to się na niego skuszę. Dobra robota z tym szkrabem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi