SławekK Napisano 8 Października 2016 Share Napisano 8 Października 2016 Ponieważ '72 trochę spadła na forum, to wrzucam swój kolejny model, tym razem Hotchkiss H35: Mój jedyny model z firmy RPM... nie wiem dlaczego, bo to naprawdę fajny model. W zestawie jest wnętrze: A i detale zewnętrzne są ciekawe: Malowanie jest dość specyficzne - dwubarwne, uzupełnione czarnymi liniami: Bruk jest z vacu, murek robiłem sam: Figurki z zestawu Francuska Piechota z Caesar Miniatures. Model ma już swoje lata, więc zrobiłem go praktycznie "z pudła", ale wbrew pozorom na konkursach nawet się podobał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Października 2016 Share Napisano 8 Października 2016 Ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Fajnie się prezentuje Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Ja się spytam skąd wziąłeś gąsienice bo mam R35 z RPM i tak nie wyglądają ....przyznaj się ...podprowadziłeś z S-Model?! Czy to ModelTrans'y może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 9 Października 2016 Autor Share Napisano 9 Października 2016 Dzięki za opinie . Czarne linie malowane pędzlem już z ręki. Kolory nakładałem aerografem, ale linie ładnie się zbiegły . Gąski oryginalne z zestawu - dokładnie nie pamiętam, ale z tego co widać na zdjęciach przed malowaniem, to chyba są złączone z kołami napędowymi i napinającymi . Na pewno nie wymieniałem ich z innego zastawu - model miał być w "standardzie" . Gryzło mnie i sprawdziłem w instrukcji - do gąsek dodane są jeszcze koła jezdne i podtrzymujące - tylko wózki były osobno. Na niech zmieniłem sprężyny... a co - pochwalę się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 To miałeś z górki ;) Te w R35 są grubości 2mm chyba i zero kształtu ogniwa. A materiał fatalny do pocienienia. Będę chyba szukał Modeltransów w Tank Model Te w rodzinie R35 wyglądają tak http://www.onthewaymodels.com/reviews/RPM/graphics/MBaric_RPM_R35_track.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 10 Października 2016 Autor Share Napisano 10 Października 2016 No rzeczywiście te do R35 wyglądają dramatycznie... i nie za bardzo da się coś z nimi zrobić. Jakbyś był bardzo "uparty" to mógłbyś je pocieniować, a potem z półokrągłych profili, lub drutu dorabiać zewnętrze garby . Ale taka praca zakrawa na szaleństwo . Lepiej już chyba poszukać zamienników . Cieszę się, że w H35 gąski były ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 Po R35 miałem obiekcje czy kupić H35 ale po tym co widzę to się na niego skuszę. Dobra robota z tym szkrabem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi