Spawacz Napisano 16 Października 2016 Share Napisano 16 Października 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Fajnie, super błotko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Podoba mi się cieniowanie! I jak zwykle pytanie jak tak pomalować twarz? To olejne farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 15 Lutego 2017 Autor Share Napisano 15 Lutego 2017 Tylko i wyłącznie akryle i jak akryle to tylko vallejo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Sporo prób przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 15 Lutego 2017 Autor Share Napisano 15 Lutego 2017 Cieniowanie jest w zasadzie proste , fachowo nazywa się to glazing , co zrobić żeby wykonać tak gładkie przejścia pomiędzy ciemnym kolorem a jasnym ? Otóż glazing to bardzo rozcieńczona mieszanka farby ciemnej prawie jak brudna woda ( wash) malujemy te miejsca gdzie spotyka się barwa kolory jasnego (highlights) z barwa ( shadows) koloru cienia . Malujemy tak aż do uzyskania satysfakcjonującego przejścia minimum 7 warstwa - najważniejsze jest to ze każda z warstw musi być kompletnie wysuszona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 Jaka to skala? 1:16? Figura ładnie wygląda, ale nie podoba mi się jakoś kolor bluzy mundurowej - za jasny jak dla mnie, zbyt "morski". Z błędów merytorycznych: Brak paska do eMPiczy oraz brak tanka na naszywce na na ramieniu, niepoprawny kolor naramienników, za małe patki. Bardzo podoba mi się skóra na szelkach. Mógłbyś napisać jak osiągnąłeś taki fajny efekt znoszonej, przemoczonej i zużytej skóry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 nie podoba mi się jakoś kolor bluzy mundurowej - za jasny jak dla mnie, zbyt "morski". Także tego, jeśli idzie o kolor feldgrau: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/d2/25/35/d22535e4a87864746a9b02b54fecd614.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kali160 Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 Wyszedł mocno opalony żołnierz powiedzmy z operacji Bagration. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 Tak... "50 odcieni feldgrau". Znam, tylko zauważ jedno - tam są różne typy bluz mundurowych z różnych okresów produkcji. Od M36 przez galówki po M44 ( I rząd od Góry M36 i M40, II rząd od góry galówka i później M41-M42, III rząd M43 i M44...) Tutaj granadier ma bluzę M43, więc z kolorem też powinno być w okolicy koloru M43-jek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 26 Lutego 2017 Autor Share Napisano 26 Lutego 2017 Odnośnie munduru to temat rzeka , jedne płowiały m drugie szyła inna firma , kolejne były używane mocno a niektóre lekko bo np załoganci pojazdu więc nie skupiał bym się tak bardzo co do koloru. Błędy są to oczywiste bo nadal się uczę , a patki wskazały mi kolor z pudełka ;/ więc wiecie. Techniki malowania są proste zwłaszcza jeżeli chodzi o skale 1/16 to była pierwsza moja figura tej skali , a ogólnie z 10 może. Kali faktycznie facet wyszedł opalony ale dlatego czerwony bo zimno było a gość alkoholik więc dlatego taki purpurowy xd Nakręciłem tutoriala swojego odnośnie malowania ale nie wiem czy warto sie ośmieszać xd ehehhe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 26 Lutego 2017 Share Napisano 26 Lutego 2017 gęba mocno opalona. Ogólnie to super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 25 Marca 2017 Autor Share Napisano 25 Marca 2017 No to były moje pierwsze testy z glazingami i innymi zabiegami , no i muszę światło lepsze dać bo na żywo jest bardziej aryjski xd hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi