Mariusz Napisano 28 Stycznia 2008 Share Napisano 28 Stycznia 2008 no bardzo fajnie to wygląda wiem że figurki już poprawiałeśale postaraj się jeszcze je poprawić ;) ogółem naprawde fajnie to wygląda a co do dioramki co planujesz zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi111 Napisano 28 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2008 Hmmmm... dioramka. Zrobie raczej ją dośc małą, dużo krzaków jedno własnoręcznie zrobione drzewko (jeżeli mi wyjdzie). Ale tak ogólnie jeszcze nie zaczełem i cały czas myslę, i tak zbytnio nic mi nie przychodzi do głowy. a wy co byście zrobili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 28 Stycznia 2008 Share Napisano 28 Stycznia 2008 no wiesz to jest twój model raczej powinieneś zrobić to sam Ale ja to sobie wyobrazam tak ze ten pojazd jest na zakręcie obok jakieś kszaczory zerwany słup telefoniczny no i to na tyle ale to jest twoja diorama więc powinieneś sam cos wymyslic powodzniea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi111 Napisano 28 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2008 Ok dzięki. Mam nadzieje że kiedy skończe':kopara:' wszystkim się będzie podobac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi111 Napisano 29 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2008 Dioramka prawie! prawie! gotowa. Figurki czekają na "trzecią rękę". I co Wy na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecioiwino Napisano 30 Stycznia 2008 Share Napisano 30 Stycznia 2008 Podcienj może troche trawke aerografem bo naprawde wygląda jak sztuczna a jak zastosujesz aefekt cieniowania to nie powinno już tak być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 30 Stycznia 2008 Share Napisano 30 Stycznia 2008 kolega wyżej dobrze gada - przydało by się pomalować całą podstawkę żeby zniknęły te cukierkowe kolory.. i nie samymi filtrami tylko aero w łapę i jedziesz wszystko jak leci na jakiś podkład.. a potem dopiero różnicujesz kolory, efekt będzie zdecydowanie lepszy co to jest to takie dziwne wzdłuż drogi? wygląda jak taka czarna folia ogrodnicza.. i sugerował bym przesadzić drzewo :P bo rośnie praktycznie "na koleinie" no i ni jak by wtedy te ślady przejazdu nie powstały :] i jeżeli ma to być diorama, a nie podstawka pod model z twojego tematu, to może warto by jeszcze coś dodać? jakichś piechurów? może jakiś porzucony sprzęt lub jego części w rowie? cokolwiek :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi111 Napisano 30 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2008 (edytowane) FAZZY jakichś piechurów? może jakiś porzucony sprzęt lub jego części w rowie? cokolwiek. Leży tam wrowie rozwalony stary zardzewiały Sd.Kfz. A tak ogólnie to wszystko da się zrobic . Mówiłem że jeszcze nie skończyłem. ALE DZIĘKI ZA POMOC. a ta folia ogrodnicza to gazeta z gipsem - miała imitowac skały ( da się poprawic. Edytowane 30 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 30 Stycznia 2008 Share Napisano 30 Stycznia 2008 Z czego robiłeś drzewo? I z czego liście? Bo nawet mi się ono podoba a ja w roślinności mam 0 experience... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi111 Napisano 30 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2008 No to tak wzielem stary kabel i pociołem go na 20 - 30cm odcinki wszystkie wyjełem z izolacji i zaczełem skręcac i powstało mi to Potem kore zrobiłem ze szpachly modelarskiej i sikłem na kilka kolorów. Liście kupiłem w sklepie mosdelarskim gałęzie mocno "pomalowałem" wikolem i przykleiłem je do gałęzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 30 Stycznia 2008 Share Napisano 30 Stycznia 2008 Dzięki, ja bym na Twoim miejscu zróżniował troche kolor liści. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 30 Stycznia 2008 Share Napisano 30 Stycznia 2008 Dioramka podoba mi się średnio, natomiast Twoj patent z drzewem jest gut. Na prawdę super efekt - BRAWO> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi111 Napisano 30 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2008 (edytowane) Ok czy coś jeszcze nie gra?':lama:' ':lama:' Edytowane 30 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecioiwino Napisano 30 Stycznia 2008 Share Napisano 30 Stycznia 2008 hmmm fajny patent a co do drzewka można zrobić ciut inaczej niż kolega, po prostu zamiast kupować liście bierzemy strzępimy zieloną (pod kolor jai chcemy żeby były liście) gąbkę wrzucamy d jakiegoś pojemnika by potem nasmarować wikolem gałęzie i zanurzyć je w gąbkach. Ale patent twój adi111 jest też spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 30 Stycznia 2008 Share Napisano 30 Stycznia 2008 no barzo ładnie to wszystko wygląda teraz nie mam zastrzezeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Stycznia 2008 Share Napisano 30 Stycznia 2008 Wypowiem się tak, bardzo fajna diorama jedynie co do poprawki figurki i lekko ściemnić "liście" na gałęziach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi111 Napisano 30 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2008 Mieciowino napisał gąbkę wrzucamy d jakiegoś pojemnika by potem nasmarować wikolem gałęzie i zanurzyć je w gąbkach. Ale patent twój adi111 jest też spoko. No tak tylko wtedy lekko się te gałązki pozginają. (A pozatym czy jest sens się tak babrac jak mozna kupic za około 10zł dużą paczkę która wystarczy na około 6 drzewek też zależy dla kogo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi111 Napisano 19 Lutego 2008 Autor Share Napisano 19 Lutego 2008 Witam po długiej przerwie. Postanowiłem zmienic figurki tzn. jeszcze raz je pomalowac (ponieważ większośc na nie narzekała) Myślę, że jest teraz lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 zdecydowanie lepiej aż miło się patrzy gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 19 Lutego 2008 Share Napisano 19 Lutego 2008 Kurde jestem pełen podziwu , ten Pan wojskowy xD który opiera sie o broń jest naprawde bardzo fajny (figurka oczywiście :P) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi