maciejos Napisano 4 Listopada 2016 Share Napisano 4 Listopada 2016 Witam, co sądzicie o tej tabeli ? http://agtom.eu/content/35-tabele-kolorow-czolgi Można się na tym wzorować ? Chciałem posklejać ruskie tanki, szukałem informacji o kolorach do JS-2 i przypadkiem znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Fajne zestawienie,moim zdaniem pomocne w malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Przejrzałem tabelkę i mam trochę wątpliwości co do proponowanych farb od Pactry. A34 Artillery Olive to dla mnie niezbyt Nato Green - wydaje mi się że lepsza farba to A33 Medium Green. Co do Nato Brown też bym nie był za A48 Leather tylko za A105 Panzer schokobraun. Koledzy powiedzcie czy dobrze kombinuję? I wątpliwość - od dawna szukam Pactry na brytyjskie zielone czołgi z okresu II wojny światowej (kolor SCC15). Podają A116 Dark Green RAF - czyli kolor lotniczy. Był taki sam/podobny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimkat Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 Dzięki za ten link! Szukałem właśnie takiej tabeli, pytanie teraz jak bardzo jest ona dokładna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 Dzięki za ten link! Szukałem właśnie takiej tabeli, pytanie teraz jak bardzo jest ona dokładna.. Nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejos Napisano 17 Maja 2020 Autor Share Napisano 17 Maja 2020 Uzasadnisz to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 18 Maja 2020 Share Napisano 18 Maja 2020 W dniu 5.11.2016 o 14:09, Michal_G napisał: od dawna szukam Pactry na brytyjskie zielone czołgi z okresu II wojny światowej (kolor SCC15). Podają A116 Dark Green RAF - czyli kolor lotniczy. Był taki sam/podobny? nie bardzo - lepszym przybliżeniem byłby amerykański Olive Drab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi