cruenzo Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 witam wszystkich. Jakiś czas temu wybyłem do UK i chce sobie coś skleić. Jednak niedostępne na tuteszym rynku sa moje ulubione Pactry. Moją uwagę zwróciły akryle Revell'a. Czy ktoś używa tych farb i podzieli się spostrzeżeniami? Chciałbym wiedzieć, jak wygląda kwestia konsystencji, krycia itp. Dodam, że maluję pędzlem a sklejam pancerkę w skalach 1/72, 1/100 i 1/144 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Mam je wciąż. Używam teraz sporadycznie, ale dla mnie były bardzo ok. Rozcienczalem wodą demineralizowana. Kryją dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cruenzo Posted November 29, 2016 Author Share Posted November 29, 2016 dziękuję za szybką odpowiedź. :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzugaj Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Uzywalem i jak wyzej wystarczy woda do rozcienczania a kryja ok. Bedac w UK rozwaz czy nie lepiej przesiasc sie na farby Tamiya cena jest praktycznie taka sama a farby jakosciowo lepsze. Ja tak zrobilem i nie zaluje decyzji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cruenzo Posted November 29, 2016 Author Share Posted November 29, 2016 Z Tamką mam jakieś doświadczenia i pędzlem fatalnie mi się nimi malowało. Podobnie sprawa wygląda z Vallejo - nie pasuje mi to, że są one winylowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Tamiya, jak dla mnie, do pędzla słabo się nadaja. Bardzo ją sobie natomiast chwalę do aero. Revell Aqua do pędzla zaś pasował mi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts