cruenzo Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 witam wszystkich. Jakiś czas temu wybyłem do UK i chce sobie coś skleić. Jednak niedostępne na tuteszym rynku sa moje ulubione Pactry. Moją uwagę zwróciły akryle Revell'a. Czy ktoś używa tych farb i podzieli się spostrzeżeniami? Chciałbym wiedzieć, jak wygląda kwestia konsystencji, krycia itp. Dodam, że maluję pędzlem a sklejam pancerkę w skalach 1/72, 1/100 i 1/144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Mam je wciąż. Używam teraz sporadycznie, ale dla mnie były bardzo ok. Rozcienczalem wodą demineralizowana. Kryją dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 29 Listopada 2016 Autor Share Napisano 29 Listopada 2016 dziękuję za szybką odpowiedź. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Uzywalem i jak wyzej wystarczy woda do rozcienczania a kryja ok. Bedac w UK rozwaz czy nie lepiej przesiasc sie na farby Tamiya cena jest praktycznie taka sama a farby jakosciowo lepsze. Ja tak zrobilem i nie zaluje decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 29 Listopada 2016 Autor Share Napisano 29 Listopada 2016 Z Tamką mam jakieś doświadczenia i pędzlem fatalnie mi się nimi malowało. Podobnie sprawa wygląda z Vallejo - nie pasuje mi to, że są one winylowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 30 Listopada 2016 Share Napisano 30 Listopada 2016 Tamiya, jak dla mnie, do pędzla słabo się nadaja. Bardzo ją sobie natomiast chwalę do aero. Revell Aqua do pędzla zaś pasował mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi