bordawski Napisano 7 Grudnia 2016 Share Napisano 7 Grudnia 2016 Mam pytanie i prośbę o poradę. Od jakiegoś czasu mam problem ze swoim aerografem, zamiast malować mgiełką, wcale nie maluje albo maluje kropeczkami. Wygląda to tak że po wlaniu rozcieńczalnika i farbki, jak nacisnę spust i cofnę iglicę to nie maluje, jak puszczę iglicę to coś tam wyleci. Jak wyciągnę iglicę to czasem maluje czasem nie. Po wylaniu farby umyciu jest tak samo. Czasem nawet zmywaczem wamodu nie chce malować. Ale po rozkręceniu wszystko jest czyste i nie pozatykane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 7 Grudnia 2016 Share Napisano 7 Grudnia 2016 Musisz DOKŁADNIE ale delikatnie przeczyscic dyszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Grudnia 2016 Share Napisano 7 Grudnia 2016 Obstawiam syf w dyszy jak kolega wyżej. Jakie to farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 7 Grudnia 2016 Share Napisano 7 Grudnia 2016 jaki to aero? brud w dyszy zawsze może być powodem takich reakcji ale nie tylko w dyszy u mnie podobne reakcje występują po zastosowaniu różnej gamy specyfików zaczyna zbierać się bród (jego zgrubienie przed dyszą) na igle - ale rozumiem że pewnie ją czyściłeś!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bordawski Napisano 7 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2016 Aerograf Adler ad7704. Farbki Tamiya, pactra. Iglica czyściutka. Macie jakiś patent na czyszczenie dyszy, ja dłubie w niej iglicą, wyciągając brud. I przepuszczam wamod przez nią, ale może to za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 7 Grudnia 2016 Share Napisano 7 Grudnia 2016 http://www.mojehobby.pl/products/HS-K1-Igly-do-czyszczenia-aerografow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Nie ufam tym igłom z HS. Ja kupuję w Rossmanie takie małe szczoteczki do czyszczenia. Są na dziale z pastą do zębów itp. Później końcówkę dyszy czyszczę cienki, długim pędzelkiem. Wszystkie czynności Mr. Tool Cleaner z Gunze. Chyba że maluję akrylem- wtedy zmywacz do akryli z Andrei (zmywacz Gunze w połączeniu z Vallejo i podobnymi robi "budyń":] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bordawski Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 Dzięki za porady popróbuje, mam jeszcze drugie pytanie, czasem zdarza mi się że aerograf pluje mi wodą czasem co kilka sekund czasem raz na kilka minut. Jak sobie z tym radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Te szczoteczki są fajne, ale lepiej kupić sobie taki zestaw jak po lewej. Szczoteczki dentystyczne są za krótkie, żeby doczyścić cały aerograf. Odnośnie plucia wodą, to można zamontować odwadniacz, ale tak na prawdę pomaga dopiero zamontowanie do kompresora zbiornika, bo wtedy tam woda się skrapla, a nie w wężyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bordawski Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 odwadniacz to taka metalowa kapsuła w wężyku? Mam coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Może być taki do kompresora Albo do aerografu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi