Jump to content

AIDA 1:400

Wujmer
 Share

Recommended Posts

Tak jak Marcin pisze, photobucket.com

Ew. z mojej strony proponuję imgur.com Różnica między nimi jest taka, że imgur jest łatwiejszy w obsłudze, natomiast photobucket pozwala na dużo lepsze zarządzanie swoimi zdjęciami, oraz ich organizację

• 4 weeks later...

Postępy idą bardzo powoli do przodu przez ciągłą pracę i pogodę. Pierwsze przymiarki podstawy która będzie jeszcze raz malowana. Pierwszy raz malowałem aeografem i używałem taśmy malarskiej i w jednym miejscu farba podeszła pod taśmę ale postaram się to poprawić.

KkVnm6n.jpg

R7CDoNH.jpg

HPt7zce.jpg

vBDbzv3.jpg

Jest go kawałek Co stosujesz jako podkład? Czy w ogóle stosujesz? Jeśli nie, to błąd.

Mała rada, staraj się stosować jakieś tło do zdjęć. Zawartość biurka odwraca uwagę od modelu, co przeszkadza w oglądaniu, oraz bardzo przyciąga uwagę administracji forum Najlepiej zdjęcia rób pod lekkim kątem, na jakimś neutralnym tle, np. szarym kartonie, albo zwykłej macie do cięcia

Moja mata do cięcia jest zbyt mała do tego modelu , postaram się robić na tle biurka i ściany bez dodatków. Niestety nie stosuję podkładu, czy to duży problem i czym może objawiać się brak i ewentualnie jaki dobry polecasz ?

Ad.1. To kup karton formatu A1 i stosuj jako tło

Ad.2. Tym, że brak będzie dobrego łącznika między farbą a plastikiem. A to może zaowocować prawie na pewno zrywaniem farby przy maskowaniu, czy nawet przy przypadkowym otarciu modelu Podkład sam trzyma się tworzywa bardzo dobrze, będąc jednocześnie bazą dla farby. Wieeele jest dostępnych podkładów dedykowanych dla modelarzy, ale są stosunkowo drogie i o raczej nie zachwycającej pojemności. Ja osobiście polecałbym jakiś podkład do zderzaków, szybkoschnący. Motip, Champion (sam używam, mam niezły arsenałw różnych kolorach ), bądź podobny, cena około 20 zł