Constructor Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Witam Wygrzebałem ostatnio z piwnicznych czeluści model żaglowca (identyczny jak ten: LINK. Udało mi się ustalić, że jest to brygantyna. Niestety nie udało mi się dotrzeć do informacji czy owa brygantyna ma nazwę. Z tego co wiem to sama nazwa brygantyna odnosi się do konstrukcji żaglowca. Wie ktoś coś może więcej an ten temat? Miało być w temacie: zadajemy pytania... - proszę o przeniesienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Najlepiej do daj jego zdjęcie, bo brygantyn jest cała masa, Równie dobrze może to być nasz Henryk Rutkowski, co malezyjski Tunas Samudera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 21 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2016 Tutaj gość ma foto pudełka. Moje jest już trochę zniszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Poszukam, Ale przypuszczam, że raczej nie jest to jakaś konkretna jednostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 23 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2016 Głównie chodzi mi o malowanie. Nie wiem na ile mogę sobie pozwolić jeżeli chodzi o burty. Puścić wodze fantazji czy też wybrać konkretne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 23 Grudnia 2016 Share Napisano 23 Grudnia 2016 viewtopic.php?f=89&t=18860 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 25 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2016 viewtopic.php?f=89&t=18860 Stary temat bez fotek. Ale dzięki bardzo za pomoc każde info prowadzi do celu. Dzięki jeszcze raz. Po namyśle zaczynam obstawiać kolory: Burt na kolor beżowy z oliwkowym pasem Dno w czerni Pokład w kolorze jasnego drewna Nadbudówki ciemniejsze drewno, brąz Da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 29 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2016 Po dłuższym szperaniu w internecie mojej uwadze umknęło to, że obecnie model wydawany jest przez Zvezda (nr kat. 9011). Ten sam model, ale na oko plastik lepszy. Mam pdf z instrukcją z oficjalnej strony Zvezdy więc już jest o wiele łatwiej, ale i tak zostanę chyba przy tej kolorystyce, którą sobie wymyśliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi