jakub476 Napisano 24 Grudnia 2016 Napisano 24 Grudnia 2016 (edytowane) Bardzo podoba mi się ten samochód więc śledziłem zapowiedzi Revella. W końcu pokazali złożony model testowy i się trochę podłamałem bo wlew paliwa był za bardzo z tyłu a drzwi za krótkie. Jednak okazało się, że poprawili to w ostatecznej wersji. Pudełko nadal otwierane z boku, czyli zmora w przechowywaniu części... Kolorowa, zszyta instrukcja. Kalkomanie wyglądają dobrze, zwykle chyba to jest niezły element Revell'a. Kasta wygląda na dobrze odwzorowaną. W zderzaku same prawdziwe wloty, nie będzie trzeba wycinać. W tylnym zderzaku światła w formie kalkomanii. A w masce już tak... Komora silnika... Sam nie wiem... Wada i zaleta w jednym... Na szczęście nie ma siatek odlanych razem ze zderzakiem ale i tak są wkładki może i jeszcze brzydsze. Tu czekam na zapowiedziane przez Plamoz blaszki. Felgi wyglądają nieźle, mają w końcu normalne mocowanie i są jednoczęściowe, 22mm - typowe 19" pewnie kiedyś się przydadzą w innym modelu, w tym myślę, że będą za małe. Wydechy i niezbyt udany znaczek na tylną klapę. Opony od Revella... Cóż według mnie tylko do śmieci, bieżnik mało ostry ścianki bez napisów za to z dziurami i liniami z obu stron, profil też straszy. Jak już wspominałem felgi są lepiej rozwiązane, co za tym idzie mocowanie kół i hamulców też. Tu wklejamy tarcze. Tak wyglądają tarcze od spodu, wystarczy ściąć mocowania i będzie można skorygować położenie kół lub obniżyć model. Zaciski trochę nie ostre ale ogólnie ładnie. Wydech odlany z podłogą to częsty widok, ale tu chyba bardziej niż zwykle nieostry. Dwie deski RHD i LHD, detale silnika wyglądają ciekawie, ale po złożeniu chyba nic nie będzie widać... Nie podobają mi się zupełnie nawiewy... Wnętrze, podział części wygląda na przemyślany. Fotele wyglądają słabo... Będzie trzeba powiercić i wyostrzyć, albo zmienić... Tunel środkowy. Boczki Oszklenie poprawne, gładkie przejrzyste. Przednie lampy mają dziwną obwódkę, zobaczymy co z tego wyjdzie po złożeniu... Edytowane 6 Lipca 2017 przez Gość Cytuj
Marcin M. Napisano 24 Grudnia 2016 Napisano 24 Grudnia 2016 Patrząc na tablice rejestracyjne - nie na polskie drogi to auto, za to na rosyjskie ? Cytuj
jakub476 Napisano 24 Grudnia 2016 Autor Napisano 24 Grudnia 2016 Na pewno w Rosji takich samochodów jeździ więcej niż u nas i modeli pewnie też tam się więcej sprzeda... Cytuj
Falarek Napisano 25 Grudnia 2016 Napisano 25 Grudnia 2016 Może i więcej ale jak się patrzy na te ich beznadziejne drogi i że taki AMG jedzie pomiędzy Ładami z lat 80tych to dość groteskowo to wygląda Cytuj
jakub476 Napisano 25 Grudnia 2016 Autor Napisano 25 Grudnia 2016 Jasne, a u nas po Warszawie same maluchy jeżdżą... O same łady w tle... Cytuj
toled Napisano 25 Grudnia 2016 Napisano 25 Grudnia 2016 Niezbyt pięknie wygląda. Revell ma od czasu do czasu lepsze wypusty, ale ten chyba do nich nie należy ;-) Cytuj
isz007 Napisano 25 Grudnia 2016 Napisano 25 Grudnia 2016 Może i więcej ale jak się patrzy na te ich beznadziejne drogi i że taki AMG jedzie pomiędzy Ładami z lat 80tych to dość groteskowo to wygląda Łady i beznadziejne drogi..... niezły żart..... Chyba dawno "Falarek" Cię tam nie było.... A Mercedes całkiem fajny...... Cytuj
bahamut24 Napisano 31 Grudnia 2016 Napisano 31 Grudnia 2016 Model typowa jakość dla Revella Może jakaś pożądniejsza firma ma/będzie miała go w swojej ofercie Cytuj
Darkin Napisano 15 Lutego 2017 Napisano 15 Lutego 2017 A mnie jak na Revell-a naprawdę się podoba i ta kolorowa instrukcja Cytuj
jakub476 Napisano 16 Lipca 2017 Autor Napisano 16 Lipca 2017 Wcześniej wspominałem, że czekam na blaszki od Plamoz. Kilka dni temu przyszły takie dodatki: Cytuj
karambolis8 Napisano 8 Sierpnia 2017 Napisano 8 Sierpnia 2017 Próbowałeś coś z tymi blaszkami? Hobby Design wydał analogiczny zestaw i się zastanawiam który będzie lepszy. A koła Plamoza jak oceniasz? Opony nie mają luzu? Cytuj
jakub476 Napisano 8 Sierpnia 2017 Autor Napisano 8 Sierpnia 2017 Blaszek jeszcze nie ruszałem, ale Plamoz wydaje się ambitniejszy od HD. Opony pasują dobrze, wyglądają zresztą duużo lepiej od tych co oferuje HD. Wzór siatki w grillu w Plamoz wydaje mi się lepiej odwzorowany a jest to dość charakterystyczny element. Tak pasują koła z oponami: Cytuj
karambolis8 Napisano 8 Sierpnia 2017 Napisano 8 Sierpnia 2017 No to fajnie, biorę Wybrałem tylko inny wzór felg ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi