jakub476 Napisano 24 Grudnia 2016 Share Napisano 24 Grudnia 2016 (edytowane) Bardzo podoba mi się ten samochód więc śledziłem zapowiedzi Revella. W końcu pokazali złożony model testowy i się trochę podłamałem bo wlew paliwa był za bardzo z tyłu a drzwi za krótkie. Jednak okazało się, że poprawili to w ostatecznej wersji. Pudełko nadal otwierane z boku, czyli zmora w przechowywaniu części... Kolorowa, zszyta instrukcja. Kalkomanie wyglądają dobrze, zwykle chyba to jest niezły element Revell'a. Kasta wygląda na dobrze odwzorowaną. W zderzaku same prawdziwe wloty, nie będzie trzeba wycinać. W tylnym zderzaku światła w formie kalkomanii. A w masce już tak... Komora silnika... Sam nie wiem... Wada i zaleta w jednym... Na szczęście nie ma siatek odlanych razem ze zderzakiem ale i tak są wkładki może i jeszcze brzydsze. Tu czekam na zapowiedziane przez Plamoz blaszki. Felgi wyglądają nieźle, mają w końcu normalne mocowanie i są jednoczęściowe, 22mm - typowe 19" pewnie kiedyś się przydadzą w innym modelu, w tym myślę, że będą za małe. Wydechy i niezbyt udany znaczek na tylną klapę. Opony od Revella... Cóż według mnie tylko do śmieci, bieżnik mało ostry ścianki bez napisów za to z dziurami i liniami z obu stron, profil też straszy. Jak już wspominałem felgi są lepiej rozwiązane, co za tym idzie mocowanie kół i hamulców też. Tu wklejamy tarcze. Tak wyglądają tarcze od spodu, wystarczy ściąć mocowania i będzie można skorygować położenie kół lub obniżyć model. Zaciski trochę nie ostre ale ogólnie ładnie. Wydech odlany z podłogą to częsty widok, ale tu chyba bardziej niż zwykle nieostry. Dwie deski RHD i LHD, detale silnika wyglądają ciekawie, ale po złożeniu chyba nic nie będzie widać... Nie podobają mi się zupełnie nawiewy... Wnętrze, podział części wygląda na przemyślany. Fotele wyglądają słabo... Będzie trzeba powiercić i wyostrzyć, albo zmienić... Tunel środkowy. Boczki Oszklenie poprawne, gładkie przejrzyste. Przednie lampy mają dziwną obwódkę, zobaczymy co z tego wyjdzie po złożeniu... Edytowane 6 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 24 Grudnia 2016 Share Napisano 24 Grudnia 2016 Patrząc na tablice rejestracyjne - nie na polskie drogi to auto, za to na rosyjskie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 24 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2016 Na pewno w Rosji takich samochodów jeździ więcej niż u nas i modeli pewnie też tam się więcej sprzeda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 25 Grudnia 2016 Share Napisano 25 Grudnia 2016 Może i więcej ale jak się patrzy na te ich beznadziejne drogi i że taki AMG jedzie pomiędzy Ładami z lat 80tych to dość groteskowo to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 25 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2016 Jasne, a u nas po Warszawie same maluchy jeżdżą... O same łady w tle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 25 Grudnia 2016 Share Napisano 25 Grudnia 2016 Niezbyt pięknie wygląda. Revell ma od czasu do czasu lepsze wypusty, ale ten chyba do nich nie należy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 25 Grudnia 2016 Share Napisano 25 Grudnia 2016 Może i więcej ale jak się patrzy na te ich beznadziejne drogi i że taki AMG jedzie pomiędzy Ładami z lat 80tych to dość groteskowo to wygląda Łady i beznadziejne drogi..... niezły żart..... Chyba dawno "Falarek" Cię tam nie było.... A Mercedes całkiem fajny...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Model typowa jakość dla Revella Może jakaś pożądniejsza firma ma/będzie miała go w swojej ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 A mnie jak na Revell-a naprawdę się podoba i ta kolorowa instrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 16 Lipca 2017 Autor Share Napisano 16 Lipca 2017 Wcześniej wspominałem, że czekam na blaszki od Plamoz. Kilka dni temu przyszły takie dodatki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Sierpnia 2017 Share Napisano 8 Sierpnia 2017 Próbowałeś coś z tymi blaszkami? Hobby Design wydał analogiczny zestaw i się zastanawiam który będzie lepszy. A koła Plamoza jak oceniasz? Opony nie mają luzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 8 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2017 Blaszek jeszcze nie ruszałem, ale Plamoz wydaje się ambitniejszy od HD. Opony pasują dobrze, wyglądają zresztą duużo lepiej od tych co oferuje HD. Wzór siatki w grillu w Plamoz wydaje mi się lepiej odwzorowany a jest to dość charakterystyczny element. Tak pasują koła z oponami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Sierpnia 2017 Share Napisano 8 Sierpnia 2017 No to fajnie, biorę Wybrałem tylko inny wzór felg ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi