Forest Napisano 13 Stycznia 2017 Napisano 13 Stycznia 2017 Cud, miód i orzeszki Mam pytanko, czym maskowałeś owiewkę? Liczyłem po cichu na uchylenie rąbka tajemnicy, ale po prostu to-to czarne nagle zniknęło, ujawniając w zamian krystalicznie przejrzysty plastik... Podzieliłbyś się sposobem na taki efekt? Cytuj
Flachenty Napisano 14 Stycznia 2017 Autor Napisano 14 Stycznia 2017 Żadna wiedza tajemna. Użyłem masek edka z zestawu. Cytuj
SnaQ Napisano 14 Stycznia 2017 Napisano 14 Stycznia 2017 Samolot paskudny, model piękny. Podoba mi się zwłaszcza zróżnicowanie paneli. Podziwiam tym bardziej, że sam miewam kłopot z rozjaśnianiem czerwonego lub pomarańczowego. Bardzo łatwo przy tych kolorach przesadzić. Razi mnie tylko jeden babolek: na lewej burcie widać taką brzydką, krzywą poziomą krechę, chyba kalkomanię. Cytuj
Flachenty Napisano 15 Stycznia 2017 Autor Napisano 15 Stycznia 2017 Masz rację , niestety kalka wyszła na tyle na ile z trzaśniętym nadgarstkiem dałem radę :( Jakoś już to poprawiłem na ile się dało bez całkowitej rozpierduchy. I jeszcze parę fotek celem uzupełnienia. Efekt do obejrzenia w GALERII Cytuj
Gość Atlis Napisano 15 Stycznia 2017 Napisano 15 Stycznia 2017 Flacha, może jakiś poradnik do robienia blach, czy jesteś z tych, którzy nie lubią się dzielić wiedzą? ;-) Cytuj
Flachenty Napisano 15 Stycznia 2017 Autor Napisano 15 Stycznia 2017 To są zwykłe blaszki Eduarda więc nie bardzo wiem w czym mógłbym pomóc. Cytuj
Gość Atlis Napisano 15 Stycznia 2017 Napisano 15 Stycznia 2017 Ale chyba robisz swoje z tego co kojarzę. :-) Cytuj
Flachenty Napisano 15 Stycznia 2017 Autor Napisano 15 Stycznia 2017 Ja tylko wymyślam i część rysuję. Trawi Tomcat. Cytuj
Gość Atlis Napisano 15 Stycznia 2017 Napisano 15 Stycznia 2017 Aaa, to przepraszam, myślałem, że sam robisz. ;-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi