SAW Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 Witam. Zamieszczam mały in box żywicznego modelu firmy ARMADA HOBBY nr M72235. W ofercie tej firmy jest kilka modeli tej ciężarówki, dwu i trzy osiowych. Większość elementów jest wspólna. Mam kilka żywicznych modeli innych firm i muszę powiedzieć że Armada mnie trochę zawiodła. Z minusów to fatalna instrukcja, nie do tej wersji która jest w pudełku, trzeba się dużo domyślać. Największą wtopą moim zdaniem jest kabina, bardzo niechlujnie odlana. Na plus to ciekawy temat, ładne koła i dość dużo elementów fototrawionych. Kilka fotek Trzy osie, a w pudełku cztery mosty. Kabina Blaszki Kabina jest największym wyzwaniem. Najlepszym rozwiązaniem będzie zeszlifowanie drzwi i budowa od podstaw z cienkiego arkusza plastiku. Jestem fanem wojskowych ciężarówek w 1:72 więc będę to starał się zrobić. Cena to 152 złote. Model raczej nie dla początkujących. Mam kilka cięzarówek z ICM po 30 kilka złotych i są zdecydowanie ładniejsze. Z kolegami Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 Ta kabina jak dla mnie to podstawa do reklamacji. Wygląda jak glut z żywicy a nie kabina. Nie wiem czy to wina zdjęcia czy nie ale rama wygląda na krzywą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 Jak w ogóle można takie coś sprzedać. Ślepy to pakował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Husarz94 Napisano 17 Stycznia 2017 Share Napisano 17 Stycznia 2017 Tu jest inny model tego producenta http://gulumik.blogspot.com/2016/10/pish-pandur-arfsv-172-armada-hobby-trash.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 21 Stycznia 2017 Share Napisano 21 Stycznia 2017 Mialem trzy modele tej firmy. Wszystkich sie pozbylem. Czyszczenie, poprawianie, dorabianie etc. kosztuje wiecej czasu i nerwow niz zrobienie od podstaw. To samo dotyczy Model Miniature. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 21 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2017 Dzieki za info o Model Minatute. A o jakich modelach konktetnie piszesz? Myślę że warto kolegów ostrzec bo ceny tych żywic są podobne do modeli w 1:35. Zamiast tego M1078 mogłem sobie kupić np. Kamaza z ICM w 1:35. Dla mnie wielka szkoda że tak niszowe tematy robią i nie są one zbyt wiele warte pod względem jakości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 22 Stycznia 2017 Share Napisano 22 Stycznia 2017 VBCI i dwa VAB-y. Pozapadane odlewy, poprzesowane formy itp. Powiedzialem sobie, ze na przyszlosc nie kupie zanim nie zobacze. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Nie lepiej sobie kupić trumpka w skali 1:35. Elementy i detale ostre jak żyleta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Stycznia 2017 Share Napisano 23 Stycznia 2017 Skala jakby nie ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi