Marcinkedziak Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 Witam. Jak malujecie te małe plamki na samolotach niemieckich. Widziałem na filmach i zdjęciach że robi się to aero, ale niestety nie mam aż tak pewnej ręki, więc aero na razie raczej odpada. Myślałem o małym pędzelku obciętym prostopadle, ale nie malować tylko tak punktowo dotykać modelu (coś jak wbijanie gwoździ). Może mi coś podpowiecie Na razie robię model eksperymentalny w skali 1:72, taki stary nieudany model, więć nie ma obaw że coś popsuję. Chodzi o takie malowanie kamo w plamki plus inne techniki modelarskie. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Ja te plamki maluje pędzelkiem 000 z Italeri, płaskim, punktowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarrov Napisano 4 Stycznia 2017 Share Napisano 4 Stycznia 2017 Ja robię to aerografem. Spróbuj zrobić tak: ściągnij ten kapturek z przodu pistoletu by wystawała sama iglica. Następnie dodaj bardziej niż zwykle rozcieńczoną farbkę i popracuj nad ciśnieniem, im niższe tym lepiej. Ale najpierw poćwicz na jaiejś kartce papieru bo jak zaczniesz od początku na modelu to faktycznie może wyjść kaszana, z czasem będzie wychodzić. Trening czyni mistrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinkedziak Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 Dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Jeśli zdecydujesz się na malowanie aero,to próby rób jednak na plastiku. W kartkę farba wsiąka. Inne podłoże, inne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi