Browarek90 Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 Witam! Pora na nowy warsztat, którym jest tytułowy garbusek Model postaram się skleić jak najbardziej czysto i schludnie, oraz chciałbym żeby lakier wyszedł ładnie i błyszcząco Już jestem po zapoznaniu z modelem i jak zawsze u Tamki wszystko wygląda bdb, mam też za sobą już pierwsze kroki;] To by było na tyle na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtosDK Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 Kibicuję żeby jak najładniej wyszedł na jaki kolor będziesz go malował i jakimi farbami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 18 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2017 Maluję Tamiya a kolor będzie na specjalne życzenie żony ;] (zresztą sam wybór garbusa to też jej sprawka) Dlatego mam presję żeby efekt końcowy był co najmniej na 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 18 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2017 Mała aktualizacja części podwozia przygotowane do podkładu: I już po podkładzie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtosDK Napisano 18 Stycznia 2017 Share Napisano 18 Stycznia 2017 No jak model dla żony to grubsza sprawa lepsza motywacja dla Pana, a garbusek jak ładny kolor się wybierze i dobrze położy to zawsze ładnie wyjdzie ;) a ta niebieska masa mocująca to co to? bo szukam dla siebie czegoś dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 19 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2017 Nie Pana:) Michał jestem Niebieska masa mocująca to... plastelina:D mocuje nią elementy od strony którą będą przyklejane do innych. Czasem jest ciężko to zrobić więc nieocenione są widoczne na zdjęciach krokodylki (muszę ich więcej dokupić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 19 Stycznia 2017 Share Napisano 19 Stycznia 2017 … a ta niebieska masa mocująca to co to? … … plastelina …W polsce w miarę znane są Blue tack i Patafix. W papiernikach i supermarketach znajdzież tańsze zamienniki.…widoczne na zdjęciach krokodylki (muszę ich więcej dokupić)Proponuję kupić drut ⌀ 1,5 mm, przylutować i założyć koszulkę termokurczliwą. Będzie się trzymać mocniej. Tu obrazki poglądowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 26 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2017 Pierwsze kolory.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2017 Witam, mam już za sobą pierwszy etap składania silnika i podwozia ;] Silnik: Silnik z podwoziem: oraz z drugiej strony, gdzie widać kolor wybrany przez żonę ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 … … Bardzo widać szew. I tutaj też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2017 Tak szew widać, po prostu kolokwialnie mówiąc olałem go ;p Tego z pierwszego zdjęcia zasłoni tylna obudowa silnika, a druga strona pod spodem auta w założeniu w ogóle nie będzie oglądana ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 Tak szew widać, po prostu kolokwialnie mówiąc olałem go ;p Tego z pierwszego zdjęcia zasłoni tylna obudowa silnika, a druga strona pod spodem auta w założeniu w ogóle nie będzie oglądana ;-) To w takim wypadku jak nie chcesz oglądania (i uwag) to po prostu nie pokazuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2017 Nikt nie mówił że nie chce uwag:) przecież grzecznie odpisałem, po prostu miałem na myśli że skończony model będzie stał na półce i nikt go raczej nie będzie podnosił^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 8 Lutego 2017 Autor Share Napisano 8 Lutego 2017 Mała aktualizacja. Praktycznie wszystkie części są już przygotowane do podkładu i malowania, kasta przeszlifoana i pogłębione linie podziału. Jak czas będzie to może w tym tygodniu buda dostanie kolor docelowy ;] A tu parę fotek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 12 Lutego 2017 Autor Share Napisano 12 Lutego 2017 Zdjęcie słabiutkie aletylko poglądowe, że kolor juz na budzie. I od razu mam pytanie jak pomalować listwy na X-11 ? Najpierw bezbarwny, polerka potem maskowanie i ten X-11? Czy od razu na kolor bez bezbarwnego maskowanie i malowanie a potem bezbarwny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 12 Lutego 2017 Share Napisano 12 Lutego 2017 To już od Ciebie zależy czy chcesz mieć je w połysku czy bardziej w półpołysku. Choć ja zrobiłbym te listwy Molotowem albo folią BMF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 13 Lutego 2017 Autor Share Napisano 13 Lutego 2017 A w Polsce BMF gdzieś się dostanie? Tak poszukalem trochę i nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 W PL niestety nie, eBay: http://www.ebay.pl/itm/BARE-METAL-FOIL-Chrome-self-adhesive-/192100628987?hash=item2cba16f9fb:g:3I0AAOSwWnFV-aqx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 W PL niestety nie, eBay: http://www.ebay.pl/itm/BARE-METAL-FOIL-Chrome-self-adhesive-/192100628987?hash=item2cba16f9fb:g:3I0AAOSwWnFV-aqx Australia W Hiroboy można kupić. W Spotmodel też bywa. jeżeli ebay, to może coś bliżej: Anglia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Wrzuciłeś tę samą aukcję chyba W wymienionych sklepach chyba wychodzi drożej cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 faktycznie Sorry, źle przeczytałem: wysyłają do Australii (również), ale sklep jest w Anglii. W Hiroboy BMF kosztuje ok. 35 zł (7-7.5 GBP) W Spotmodel - ok. 9 EUR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Coż to za kolor położyłeś na kastę? Bardzo ciekawie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 14 Lutego 2017 Autor Share Napisano 14 Lutego 2017 Coż to za kolor położyłeś na kastę? Bardzo ciekawie wygląda Kolor to zwykła tamiya x-17. Zdjęcie było tylko poglądowe i mocno przekłamane ;] Tutaj już po GX-100 trochę lepsze zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Nooo po polerce bardzo zbliżony do zdjęcia poglądowego, super damski Garbusik się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 16 Lutego 2017 Autor Share Napisano 16 Lutego 2017 Witam listwy pomalowane, z efektu jestem zadowolony co prawda w dwoch miejscach trochę mi pod taśmę weszła farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi