grzegorz75 Napisano 12 Maja 2006 Share Napisano 12 Maja 2006 Tak mnie Jędrek nasz forumowy, podkusił ,że postanowiłem sobie w przerwach w moich wielkich modelach pokleić coś malutkiego . Wymyśliłem, że zrobie sobię małą kolekcje op w 1/350 . Zaczynam od zestawu zvezdy . Podczas schnięcia Calypsowych detali pokleiłem troche i poszpachlowałem tu i tam. Zaznaczam, iż jest to modelik odstresowujacy, odpoczynkowy czy jak sie jeszcze tam nazywa , wiec nie będę podchodził do niego ,że antena ma być 0,07 milimetra ciensza , a kiosk 0,5 milimetra dłuższy. Robie sobie od tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 12 Maja 2006 Share Napisano 12 Maja 2006 Auć, trochę szpachelki na kadłub idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 12 Maja 2006 Autor Share Napisano 12 Maja 2006 idzie , idzie , , przynajmniej dziurek nie bedzie ,szparki niestety się pojawiły. chyba że jestem wyczulony i przesadzam , bo w mych pracach na palcach jednej ręki policzę nie szpachlowane elementy , zazwyczaj jest to metal... Tam kazdy element piłuję i szlifuje. No zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 12 Maja 2006 Share Napisano 12 Maja 2006 (edytowane) Szpachla najlepszym przyjacielem człowieka (znaczy się modelarza)? Edytowane 12 Maja 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 12 Maja 2006 Share Napisano 12 Maja 2006 Nie ma niedokladnych modeli... Jest tylko za malo szpachli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 12 Maja 2006 Autor Share Napisano 12 Maja 2006 hi hi ,mi tam nie przeszkadza , czesto mnie drazni te sapanie i narzekanie o niedokładnościach itp. jutro jak mi sie uda skoczyc po farbkę to go skończe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 12 Maja 2006 Autor Share Napisano 12 Maja 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 13 Maja 2006 Autor Share Napisano 13 Maja 2006 prysnąłem pierwszą warstwa matowego akrylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 14 Maja 2006 Share Napisano 14 Maja 2006 Wielki to on nie jest ale co zrobic taka skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 14 Maja 2006 Autor Share Napisano 14 Maja 2006 Jak go przykładam do Kurskowego kadłuba , to dopiero widać jaki on malutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 16 Maja 2006 Share Napisano 16 Maja 2006 ooo... kilka dni człeka nie ma a tu takie miłe niespodzianki widzę, że w wersji 627A podwodnaja lodka będzie... ;) może K-19 jak na przedostatnim zdjęciu? (to jego ostatnie chwile przed zatonięciem z okien amerykańskiego samolotu) czekam na finisz pozdrawiam, Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Maja 2006 Share Napisano 16 Maja 2006 ooo... kilka dni człeka nie ma a tu takie miłe niespodzianki może K-19 jak na przedostatnim zdjęciu? (to jego ostatnie chwile przed zatonięciem z okien amerykańskiego samolotu) Nie dość że podwodny, to jeszcze się utopił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 17 Maja 2006 Share Napisano 17 Maja 2006 ot zaćma na umyśle pisałem o K-8 a nie K-19, ten ostatni to inny typ... składam samokrytykę Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 4 Sierpnia 2006 Share Napisano 4 Sierpnia 2006 I co tam slychac w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 5 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2006 Uuuu , nie wiem czy gdzieś go nie pociąłem na materiał do Smita i Calypso , , temacik myślę ze odnowisz Ty Andrzejku , hehe , swoja - myślę- że nawet serią relacji okręcików podwodnych , aczkolwiek widziałbym najchętniej ten lodołamacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 5 Sierpnia 2006 Share Napisano 5 Sierpnia 2006 No szkoda Postaram sie cos zrobic a co do lodolamacza to moze nawet i w takiej scence jak na fotce, ktora widziales Zamowilem wlasnie drugi ze Zwezdy ( chyba ) aby zrobic tez wersje pelnokadlubowa. Ten, ktory posiadam ma jakies niepelne 30 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 16 Sierpnia 2006 Share Napisano 16 Sierpnia 2006 Bedąc z wizyta u grzegorza zobaczyłem coś na kształt okrętu,który chwilę pożniej został wygrzebany - odbudowany, celem ukonczenia relacji z jego budowy wystawiam fotki. Efekt nie jest pioronujący, ale materiał wyjsciowy byl w formie strasznie awaryjnej . a tutaj ze współczesnym rosyjskim okrętem podwodnym w tej samej skalii tak wiec - ciesze się ze się udało wogole go skonczyć i mam nadzieje ze "okonek" nie bedzie miał mi zazłe tego dramatycznego wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 16 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2006 A ja się cieszę ,że model nie uległ złomowaniu , i został wyremontowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 16 Sierpnia 2006 Share Napisano 16 Sierpnia 2006 Ach ta wschodnia technika Miodzio Dzieki Skros, ze dokonczyles ten piekny modelik, ktory Grzes chcial ....... No wlasnie powinien chyba dostac za to baty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 17 Sierpnia 2006 Share Napisano 17 Sierpnia 2006 w końcu pierwszy skończony November, mam nadzieję że teraz wysypią się z worka kolejne za akcję ratowniczą należy się Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 No Jedrek ...... Ty wiesz, ze nas okretowcow tu malo ( zreszta w sieci jakos tez ). Teraz czekamy na Ciebie ! Wiem, ze masz malo czasu na hobby ale przelam sie wkoncu. U mnie tez ciezko z wolnym czasem ale.........kurde prawie bym sie zdradzil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 okonek - moze nie powinienem cie draznic, ale buduje jeszcze 2 okrety podwodne z rusi, są w trakcie roboty wiec nie bedzie relacji , moze jak skoncze to wrzuce foto - sa w skali 144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 W 1/144 Nawijaj mi tu zaraz co to bo inaczej bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 20 Sierpnia 2006 Share Napisano 20 Sierpnia 2006 okonek - a co ci to przypomina mały quiz sa w wersji strasznie roboczej ale mysle ze powiniens odgadnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 20 Sierpnia 2006 Share Napisano 20 Sierpnia 2006 No niby co ma przypominac jak nie "Kilo" i U-boota typu XXI Tylko na co go przerabiasz Na Zulu , Whiskey czy Foxtrot-a bedzie za krotkimi ! Pozostaje Romeo Nie lepiej zalatwic chinski typ 033 z Trumpka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi