Jump to content

November op projektu 627A 1/350

grzegorz75
 Share

Recommended Posts

Tak mnie Jędrek nasz forumowy, podkusił ,że postanowiłem sobie w przerwach w moich wielkich modelach pokleić coś malutkiego . Wymyśliłem, że zrobie sobię małą kolekcje op w 1/350 . Zaczynam od zestawu zvezdy . Podczas schnięcia Calypsowych detali pokleiłem troche i poszpachlowałem tu i tam. Zaznaczam, iż jest to modelik odstresowujacy, odpoczynkowy czy jak sie jeszcze tam nazywa , wiec nie będę podchodził do niego ,że antena ma być 0,07 milimetra ciensza , a kiosk 0,5 milimetra dłuższy. Robie sobie od tak

ose9ilbd54xh49xi.jpg

zypap5o2ujes4vqh.jpg

v85w802ilrgvpj6e.jpg

5hh9avzrq75cyase.jpg

idzie , idzie , , przynajmniej dziurek nie bedzie ,szparki niestety się pojawiły. chyba że jestem wyczulony i przesadzam , bo w mych pracach na palcach jednej ręki policzę nie szpachlowane elementy , zazwyczaj jest to metal... Tam kazdy element piłuję i szlifuje. No zobaczymy co z tego wyjdzie

ooo... kilka dni człeka nie ma a tu takie miłe niespodzianki

widzę, że w wersji 627A podwodnaja lodka będzie... ;)

może K-19 jak na przedostatnim zdjęciu? (to jego ostatnie chwile przed zatonięciem z okien amerykańskiego samolotu)

czekam na finisz

pozdrawiam, Jędrek

ooo... kilka dni człeka nie ma a tu takie miłe niespodzianki

może K-19 jak na przedostatnim zdjęciu? (to jego ostatnie chwile przed zatonięciem z okien amerykańskiego samolotu)

Nie dość że podwodny, to jeszcze się utopił

• 2 months later...

Uuuu , nie wiem czy gdzieś go nie pociąłem na materiał do Smita i Calypso , , temacik myślę ze odnowisz Ty Andrzejku , hehe , swoja - myślę- że nawet serią relacji okręcików podwodnych , aczkolwiek widziałbym najchętniej ten lodołamacz

No szkoda Postaram sie cos zrobic a co do lodolamacza to moze nawet i w takiej scence jak na fotce, ktora widziales Zamowilem wlasnie drugi ze Zwezdy ( chyba ) aby zrobic tez wersje pelnokadlubowa. Ten, ktory posiadam ma jakies niepelne 30 lat

• 2 weeks later...

Bedąc z wizyta u grzegorza zobaczyłem coś na kształt okrętu,który chwilę pożniej został wygrzebany - odbudowany, celem ukonczenia relacji z jego budowy wystawiam fotki.

Efekt nie jest pioronujący, ale materiał wyjsciowy byl w formie strasznie awaryjnej .

eccd5c33be78c9da.jpg

5ab2c89377d3c0bd.jpg

a tutaj ze współczesnym rosyjskim okrętem podwodnym w tej samej skalii

eb7f73be885d4ab4.jpg

tak wiec - ciesze się ze się udało wogole go skonczyć i mam nadzieje ze "okonek" nie bedzie miał mi zazłe tego dramatycznego wykonania.

No Jedrek ...... Ty wiesz, ze nas okretowcow tu malo ( zreszta w sieci jakos tez ). Teraz czekamy na Ciebie ! Wiem, ze masz malo czasu na hobby ale przelam sie wkoncu. U mnie tez ciezko z wolnym czasem ale.........kurde prawie bym sie zdradzil