macmod.84 Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 No cóż stało się "Sklepowy" zmienił status zamówienia na "zrealizowane do odbioru" i jestem szczęśliwym posiadaczem zacnego modelu. Spasowanie wieczka pudła z dnem kartonu zaiste perfekcyjne może aż nadto. Po chwili już miałem zgrzewki z ramkami na wierzchu. Jakość spasowania pudła nastrajała optymizmem. Na pierwszy rzut oka niby wszystko cacy Jednak po dokładnym obejrzeniu ramek okazuje się że nie taki Merc ładny jak go zapowiadali: Najgorszym błędem było chyba zespolenie w jeden element butli na powietrze oraz podzielenie w dziwaczny sposób wału napędowego i zrobienie otworów do tłoczków hamulcowych na wylot przez tarcze Na szczęście to wszystkie niedoskonałości mojego egzemplarza reszta prezentuje się owiele lepiej felgi dołożyli z poprawionego zestawu dodatków niestety bez szerokich na przód jednak z kostką na bieżniku i na koniec taka ciekawostka mianowicie gumowy przegub chwytu powietrza wykonany niesymetrycznie czyli unaturalnione ułożenie gumy Instrukcja sklejania ułożona krokowo dobrze czyli rama -> zawieszenie -> silnik -> kabina, bardzo obszerna (26 stron) i czytelna niestety nadal opis modelu na pierwszej stronie bez polskiej wersji. Podsumowując nie ma co narzekać tylko cieszyć się, że nareszcie coś porządnie zaprojektowane i coś nowego, a nie stale wznowienia na rynku cywili od Italeri Razem z Actrosem przyszła krótka wersja podkontenerówki. Tutaj podobnie jak w Actrosie nie obyło się bez błędów ze strony producenta jednak są to głównie ślady po wypychaczach. Instrukcja też poprawna elementy kontenera identyczne jak w naczepie z zestawu z DAFem CMA CGM więc o jego sklejalność nie mam obaw zobaczymy jak reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 29 Stycznia 2017 oraz podzielenie w dziwaczny sposób wału napędowego i zrobienie otworów do tłoczków hamulcowych na wylot przez tarcze No a co, modelarz też nie może mieć zbyt łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekG Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Piękny model, w końcu coś nowego a nie przepak. Nie narzekać tylko składać. Takie błędy to nie błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Też uważAm że jezeli to jedyne błędy modelu to nie są to błędy. Model mnie również cieszy chociaż za takie pieniądze jakie się płaci za kawałki plastiku to już nie powinno być najmniejszej skazy. No ale.. życie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmod.84 Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2017 Nie narzekam bo to nie są błędy trudne do usunięcia, jednak tak jak model11piszezate pieniądze nie powinno ich być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekG Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 To prawda ceny modeli mocno wzrosły pamiętam czasy gdzie model ciągnika siodłowego kupowało się za 100zł. Patrząc z prespektywy czasu wraz ze wzrostem cen wzrosła jakość samego modelu, kiedyś jakość wyprasem miała wiele do życzenia idzie to jeszcze zauważyć kupując model z reedycji/przepak jakiegoś starego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 10 Lutego 2017 Share Napisano 10 Lutego 2017 Świetny model mimo małych niedociągnięć to jednak b.dobrze odwzorowany podobnie jak Stralis. Widać że Italeri wzięło się w końcu do roboty a na 2017 zapowiedziana jest nowa Scania. Dobrze mi się wydaje czy ten Actros ma już nowe opony, a nie te same starocia z bieżnikiem jak z Jelcza z lat 80-tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macmod.84 Napisano 11 Lutego 2017 Autor Share Napisano 11 Lutego 2017 Tak ma nowe choć wszystkie w równym rozmiarze mogliby dołożyć SSy na przód z poprawnym bieżnikiem w dodatkowym zestawie są szerokie ale też z kostką... Wątpię czy zdążą na ten rok zrobić scanie, ciekawy jest też zestew tej krótkiej naczepy ale ze zbiornikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi