TReS Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 Panowie pytane odnosnie Kreta do czyszczenia, mam cos takiego, sa to granulki 50g, i do zmycia farbe akrylowa Tamiya, na kadlubie statku w 700, ile tego rozrobic ktos wie? Na chile obecna znalazlem tylko to w szafce, nie wiem ile zrobic roztworu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 Z opinni innych korzystających: 250gram na 2-3 litry wody słabo działa. Przy większym stężeniu już uważaj. O zasadach BHP oczywiście wszyscy pamiętają! Do neutralizacji "kreta" na skórze najlepszy/najbezpieczniejszy ocet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2017 No ja mysle wrzucic to do sloika czyli max 800ml roztworu, bo kadlub to Slazak czyli malutki statek to sie zmiesci, tylko nie wiem czy nie zerzre mi kadluba u wogole nie wybuchnie czy co, bo mie robilem tgo nigdy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 29 Stycznia 2017 Ja tam sypałem troszkę więcej i zalewałem ciepłą wodą. Nakładałem na słoik nakrętkę i wychodziłem z łazienki. Nie przebywaj w pomieszczeniu podczas działania roztworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 Zmywacz do akryli Wamodu będzie lepszy. Wypędzluj go sowicie płaskim sporym pędzlem a potem daj się mu wgryźć i potem tym samym pędzlem ściągasz farbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2017 Wamodu akurt nie mam, tego uzywalem zawsze do czyszczenia aero, aha.. A czas na jaki mam tam wlozyc model, czy jak wszystko zlezie to dopiero wyciagać, no.. W ostatecznosci pojade po Wamoda Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2017 A bo wiesz, kiedyś sie wszyscy czepiali ze chemia modelarska to droga i szukali innych dróg jak np. Sido na lakier czy Kret zamiast Wamoda. Staram sie omijac wynalazki szerokim lukiem, ale mnie przycisło, postanowiel sie rozstac z modelarstwem na dluzsza chwile, ale żem nie wytrzymał.. Wchodze do piwnicy a tam On.. Ślązak w 700 z Ibg leży, pacze nowka w ramkach ino kadlub juz zaczety pomalowany... Wchodze do empiku a tam ksiazka o polskich okretach Hunt, nie szczymałem i wziołem, ino inne malowanie chce. A kreta pod zlewem dzis znalazłem i tak mi sie wspomniało ze kiedys ludzie takie wynalazki uzywali, bo do modelarskiego mam chwile drogi po sam Wamod, musze warsztat odbudować , wydać ze 2 koła i sie zabunkrować z tym razem w piwnicy... Skoro odradzacie to se dam spokój może faktycznie. Thx za porady Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 To z chemicznego Cleanlux albo najlepiej wersję Plus zanabyj. Działa podobniejak wamod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Ostatnio używałem cleanluxa. Wrzuciłem części pomalowane tamiyą/gunze i "zrobiło się samo". Nie śmierdzi, łatwe w obsłudze i butelka kosztuje około 10zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi