bigmodel Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 Witam, Znalazłem kilka zdjęć Żbika, zrobionych kilka lat temu na festynie w Świętoszowie. Niestety, pogoda była jaka była, co widać na zdjęciach. Ale może się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PZL46SUM Napisano 10 Lutego 2017 Autor Share Napisano 10 Lutego 2017 Witam kolegów wielkie dzięki za zdjęcia. Niestety takich detali nie widać na zdjęciach z neta - jeszcze jest czas aby co nieco poprawić. Co do drzwi to mają równe 1,75 mm czyli 61 mm na żywo. z małego projektu wyszła niezła dziubanina bo na początku chciałem zrobić nową wieżą, drzwi boczne jednak im dalej w las tym więcej detali przybywa np dzisiaj zrobiłem lusterka. w między czasie dłubie "twardziela" i przymierzam się do "skorupiaka" wieżę mam z AS 90 niestety kadłub trzeba będzie wyrzeźbić od nowa chyba że trumpek puści coś naszego. Szkoda że oprócz Twardego nie ma planów. pozdrawiam a tu będzie parkował kotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Lutego 2017 Share Napisano 11 Lutego 2017 niestety kadłub trzeba będzie wyrzeźbić od nowa chyba że trumpek puści coś naszego. Poluj na K9 od academy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 11 Lutego 2017 Share Napisano 11 Lutego 2017 Znalazłem ... O, i bardzo fajny szkic, będzie na przyszłość Witam, Znalazłem... Zdjęcia też ładne, przydadzą się, dzięki Co do drzwi to mają równe 1,75 mm... Grubość drzwi zapewne potęguje zbyt masywna fazka/rant, gdyby była ciut mniejsza... Dziubaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 Czołem Waszmościom. Łoooo, ja też zamierzam zlepić Żbika w 1:35. Model bazowy to BRDM-2 z Trumpka, tylko który, jak moglibyście podpowiedzieć wczesny, czy późny, a kółka żywiczne skąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 Późny i HSR35037. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PZL46SUM Napisano 18 Lutego 2017 Autor Share Napisano 18 Lutego 2017 witam niestety w pracy kocioł i dopiero w sobotę można coś zrobić. Dzisiaj kotek został skończony do malowania. Może uda się jutro uruchomić agregat i pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 18 Lutego 2017 Share Napisano 18 Lutego 2017 To teraz tylko ładnie go zmaluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 19 Lutego 2017 Share Napisano 19 Lutego 2017 Zawsze diabeł tkwi w szczegółach. Chyba Ci się spieszy z tym modelem. Jedno zdjęcie (z Modelworka!) zamiast słów, co z włazami jest nie tak. Jaką lufę wkleiłeś do wieży? Wygląda na 14,5 mm KPWT z BRDM-2 (?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 19 Lutego 2017 Share Napisano 19 Lutego 2017 Późny i HSR35037. Dziękuję Ci Tomku. Może zakupić Dragona, sam nie wiem? Zawsze podobały mi się BRDMy - szybkie i rozpoznawcze, a "Żbik" poezja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Lutego 2017 Share Napisano 19 Lutego 2017 Miałbyś może linki z galerią Zbika, czy może jakieś własne zdjęcia ? Niestety posiadam tylko wersje M96i i RS, do zobaczenia w dziale Walkaround. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 19 Lutego 2017 Share Napisano 19 Lutego 2017 Miałbyś może linki z galerią Zbika, czy może jakieś własne zdjęcia ? Niestety posiadam tylko wersje M96i i RS, do zobaczenia w dziale Walkaround. Aaa, no właśnie Tomku, zorientowałem się i edytowałem post, bo i nad Nami sporo fotek i Walkaround jest. PZL46SUM kontynuuj robotę proszę, bo czekam na efekt końcowy. Ja się tak ześliniłem na tego "Żbika", że chyba już w przyszłym tygodniu zakupię albo Trumpetera, albo Dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PZL46SUM Napisano 23 Lutego 2017 Autor Share Napisano 23 Lutego 2017 I jak to mówił Siara Siarzewski Stefan i w piz..u cały misterny plan w piz..u. Piękne zdjęcie klapy ale ja takiego niestety nie miałem a klapy już nie zmienię co najwyżej dołożę rączkę. Niestety KM jest z BRDM-2 podrobiony na Źbikowskiego Co do BRDM to ten dragonowski to szału ni ma - Trumpeter pewnie będzie o wiele lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 23 Lutego 2017 Share Napisano 23 Lutego 2017 Ale ja napisałem Ci, że na tym forum są zdjęcia dobre Żbika tylko TRZEBA CHCIEĆ je poszukać. Jeśli zastosowałem KPWT to ... kicha. Zrób sobie małą przerwę w warsztacie. Poszukaj karabin wieżowy NSW od T-72, może ktoś na wolny. Włazy zawsze można odciąć żyletką. Zmniejsz je trochę i oklej drutem. Będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 27 Lutego 2017 Share Napisano 27 Lutego 2017 Ogromny + za samodzielnie lutowany stelaż. Ładnie wyszło. pręt miedziany i zwykła lutownica czy jakiś lepsiejszy sprzęt do tego wykorzystałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PZL46SUM Napisano 1 Marca 2017 Autor Share Napisano 1 Marca 2017 lutowany z drutu miedzianego 0,8 i 0,35 - drut kupiłem w sklepie modelarskim po 1 metrze. lutownica transformatorowa Co do KM jak się znajdzie to się wymieni. a przerwy nie mogę robić bo w doku stoi do remontu I-19 Otsu Gata 1/50 a lato się zbliża i chciałbym jeszcze trochę popływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 18 Czerwca 2017 Share Napisano 18 Czerwca 2017 Czołgiem. PZL46SUM co ze Żbikiem, jakieś postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi