Kelinorian Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 (edytowane) Witam, postanowiłem zacząć moją przygodę z modelarstwem od prezentu urodzinowego od żony. Postaram się wrzucać zdjęcia z postępów prac nad GTO. Tutaj wklejam link do youtube na mój kanał gdzie zajmuje się malowaniem tego modelu: Będę się starał w miarę postępów wklejać relacje z budowy. Edytowane 9 Lutego 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 Wrzuć fotki na jakiś portal hostujący. Z twojego dysku za dużo nie zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 Cześć, http://imgur.com/new post - wybierasz zdjęcie - w prawym górnym rogu wybierasz trójkąt skierowany w dół - get share links i BBCode (Forums) i fotka działa np moja niunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kelinorian Napisano 9 Lutego 2017 Autor Share Napisano 9 Lutego 2017 Dziękuję koledzy postaram się to szybko zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kelinorian Napisano 9 Lutego 2017 Autor Share Napisano 9 Lutego 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kelinorian Napisano 9 Lutego 2017 Autor Share Napisano 9 Lutego 2017 Czerwony kolor to kolor: Revell 36134 34 Aqua Ferrari red, gloss. Natomiast dach to mieszanka Czarny - Black 36107 wraz z Srebrny - Silver 36190 kolor wyszedł tak jakby grafit mieszanka1:2. Użyty podkład Podkład - Aqua Color Basic. Zdjęcia robione telefonem postaram się je zrobić przy pomocy lustrzanki, maluje aerografem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kelinorian Napisano 13 Lutego 2017 Autor Share Napisano 13 Lutego 2017 Tak prezentuje się model z maską brak jeszcze szyby i wnętrza oraz bezbarwnego na kaście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wierzbol Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Niestety zdjęcia nadal nie są do przyjęcia, za słaba jakość. Z rad które bym Ci udzielił to podczas malowania zamocuj castę od spodu uchwyt tak by nie przeszkadzał w malowaniu, oraz żeby nie dotykać farby do wyschnięcia (ja mocuję na taśmę dwustronną dach do puszki spreyu i za nią trzymam, ale też można podkleić niepotrzebne ramki od modelu). Trzecia rzecz i chyba najważniejsza... jak już robić to robić porządnie, nie może być plam tak jak na pokrywie bagażnika, oraz lakier musi być gładki, więc polerka polerka polerka polerka polerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kelinorian Napisano 15 Lutego 2017 Autor Share Napisano 15 Lutego 2017 Co do błędów w wykonaniu malowania na karoserii jestem świadomy. Mój Asus nie ma znakomitego aparatu więc co do jakości zdjęć także mam spore ale. Jest to mój pierwszy model, tak jak i pierwsza styczność z aerografem. Dziękuję za uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 z tym mocowaniem kasty do malowania też mam zawsze problem. Niestety ze wzgledu na profile dachow nie zawsze daje rade na tasme dwustronna żeby to sie dobrze trzymało, przy gwałtowniejszym ruchu odkleja sie i d** kasta upaprana i ślad na świeżej farbie. Macie inne patetnty oprocz podstawki obrotowej Tamiya za 80 zŁ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kelinorian Napisano 15 Lutego 2017 Autor Share Napisano 15 Lutego 2017 Sam sie zastanawiam nad zakupem takiej podstawki, gdyż ja próbowałem na rolce od papieru toaletowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 U mnie sprawdza się taki obrotowy stojak na długopisy itp. Po prostu na górze wsadziłem do gory nogami kieliszek który akurat miał dobry rozmiar, a model przyczepiam do niego za pomocą patafixu za dach. I kręce nim do woli nawet do gory nogami i ani razu nie odpadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kelinorian Napisano 15 Lutego 2017 Autor Share Napisano 15 Lutego 2017 W końcu znalazłem lustrzanke więc wrzucam zdjęcia w lepszej jakości. Model ma sporo mankamentów a ja się uczę obsługi aerografu jak i modelarstwa na tym modelu. Jeżeli macie uwagi to piszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 z tym mocowaniem kasty do malowania też mam zawsze problem. Niestety ze wzgledu na profile dachow nie zawsze daje rade na tasme dwustronna żeby to sie dobrze trzymało, przy gwałtowniejszym ruchu odkleja sie i d** kasta upaprana i ślad na świeżej farbie. Macie inne patetnty oprocz podstawki obrotowej Tamiya za 80 zŁ? Męczycie się Pany , zamiast kupić te dwa standy z Tamiya , wydatek jednorazowy te 80 zł bo co ma się zepsuć a ułatwia prace bez kombinowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 Witam, proponuję coś takiego ,zrobione z tego co pod ręką może nie jest ładne ale spełnia swoje zadanie zbudowane z 4 szprychy od roweru,płyta pc, 4 wkręty ,klocek drewniany nóżka do fotela tzw. ślizg ,wężyk gumowy drugie jest takie podstawka od monitora pc ,3 płyty cd ,podstawka pod garnek korkowa fi 17mm wkręt do połączenia i trochę czasu i mamy 80 zł w kieszeni pozdrawiam ARNI44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 18 Lutego 2017 Share Napisano 18 Lutego 2017 Lubie takie pomysły i autorskie wykonania tylko ze trzeba mieć szprychy, nozke i cos tam jeszcze. A jak się nie ma to trzeba kupić, dojechać itd, itp Ja zrobiłem pojemnik do czyszczenia aero s który pryskam czyscidlami po malowaniu ale co jakiś czas cos się dzieje.. I trzeba poprawiać, marnować czas, wkurzać się. Jak najbardziej jestem za takimi pracsmi jak ktoś potrafi zrobić porządnie i będzie długo sluzylo to super. Niestety i przy tym hobby jak i przy każdym innym aby cos sprawiało przyjemność to trzeba sobie przygotować warsztat, zebrać pomoce i materiały i wtedy można się skupić na robocie i doskonalić modelarskie umiejętności. Przekonałem się na własnej skórze. Masz sprzęt taki jak trzeba to 100 razy szybciej i lepiej robisz robotę. Jak wiertarki nie ma to gwoździem tez zrobisz dziurę pytanie tylko czy odpowiedniej glebokosci i czy równo.. A na koniec jeszcze trafisz młotkiem w palec zamiast w gwozdzia. To co można kupić jednorazowo to trzeba kupić i mieć z głowy. Tyle ode mnie. Ps. Mam do sprzedania podstawke obrotowa Tamiya nowa - nie ta do malowania kasty tylko ta druga. Zapraszam na PW jak ktoś chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 18 Lutego 2017 Share Napisano 18 Lutego 2017 Dla młodego modelarza jest to jakaś alternatywa na początek nie każdy jest synem Trampa a koszt tych pomocy to 6.50 nóżka i 4.99 podkładka z korka = 12 zł i zostaje 70 zł na kolejny model , a polak potrafi tak że jestem za propagowaniem własnych pomysłów i dzieleniem z innymi to tyle pozdrawiam ARNI44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 18 Lutego 2017 Share Napisano 18 Lutego 2017 … Macie inne patetnty oprocz podstawki obrotowej Tamiya za 80 zŁ? Podstawka obrotowa za 23,81 zł. Nie wypowiem się jak się korzysta bo używam podstawki Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kelinorian Napisano 29 Maja 2017 Autor Share Napisano 29 Maja 2017 To był mój pierwszy samochód sądzę że jak na pierwszy raz nie wyszedł tragicznie ale i także nie wyszedł elegancko. Następnym w kolejce jest Dellahaye 135 powinien nie długo być dostarczony przez kuriera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi