Skocz do zawartości

Dragon Panther G Pz.Rgt.26 front włoski

gustlik

Rekomendowane odpowiedzi

Model częściowo złożony, muszę dokończyć blacharkę, wstawić silnik i jeszcze troszkę innych rzeczy. Zimmerit robiłem sam z masy Millput przy pomocy radełek Trumpetera, gąsienice Friulmodel Alt-08. Model będzie przedstawiał porzucony wóz z uchyloną pokrywą silnika i odkręconymi pokrywami nad wentylatorami.

4dfe749ff577515dgen.jpg

34bd41e62e8a8483gen.jpg

bba89c5bb974a925gen.jpg

d90d1bb89d3cf580gen.jpg

0e9fd94a233120afgen.jpg

64a5edaf27db4675gen.jpg

3d7bef09a8ad22ebgen.jpg

882826701c62d79egen.jpg

cbac9b847445319egen.jpg

Przez ostatni tydzień niewiele podgoniłem, dodałem trochę detali i dokonałem kilku poprawek, wyciąłem tył pod montowanie silnika wraz z płytami bocznymi i górnym włazem.

dd90ab6248822aaagen.jpg

5d694a041949f0a6gen.jpg

90f300bc3337aad4gen.jpg

80bc890fbc5781d7gen.jpg

• 4 weeks later...
Kompletnie nie przemawia do mnie ten zimmerti jak i blaszki.

A czy można bardziej rozwinąć myśl ?

Prawdopodobnie tak, nawet się rozglądam za figsami na aliexpress.

Na aliexpress większy wybór? Tam jest co innego niż u nas?

Większy wybór swoją drogą ale są jeszcze inne czynniki

Też nie do końca jestem zadowolony zwłaszcza z blaszek, ale były to pierwsze które lutowałem i pod tym kątem był to dla mnie poligon doświadczalny, teraz już mi idzie lepiej. Co do zimmeritu, nie wydaje mi się żeby był za gruby, nawet jeśli to miejscami ale czołg generalnie ma być zniszczony, wszystko się okaże dopiero po podkładzie. Były elementy na które już nałożyłem zimmerit ale nie podobał mi się, ściągałem i poprawiałem. Ja ze swojej strony starałem się wykonać wszystko jak najlepiej, jednak nie zawsze nam to wychodzi, nikt nie jest doskonały.

• 7 months later...

Blaszane osłony wydechu są mocno przefajnowane. Nie chodzi o zniekształcenia, ale o złą bazę wymiarową - szerokość takiej rynny to ok. 20 cm, czyli mniej więcej tyle, ile ma pudło osłony spawanej. Zacząć należałoby może od ustalenia poziomych rozstawów kostek do mocowania jako rzeczy „na mur” - w realu były węziej nawet od tych śrub na głównych osłonach i to praktycznie wynosiło 23 - 24 cm. Wyobraź sobie, jak by tu było możliwe często spotykane wmontowanie między skrzynkę a wydech koszyka na kanister. Realizm dał ciała na korzyść ekspresji.