gustlik Napisano 11 Lutego 2017 Share Napisano 11 Lutego 2017 Model częściowo złożony, muszę dokończyć blacharkę, wstawić silnik i jeszcze troszkę innych rzeczy. Zimmerit robiłem sam z masy Millput przy pomocy radełek Trumpetera, gąsienice Friulmodel Alt-08. Model będzie przedstawiał porzucony wóz z uchyloną pokrywą silnika i odkręconymi pokrywami nad wentylatorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Lutego 2017 Share Napisano 11 Lutego 2017 Postawisz go na podstawce w tej samej pozycji, jak na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 11 Lutego 2017 Autor Share Napisano 11 Lutego 2017 Prawdopodobnie tak, nawet się rozglądam za figsami na aliexpress. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 18 Lutego 2017 Autor Share Napisano 18 Lutego 2017 Przez ostatni tydzień niewiele podgoniłem, dodałem trochę detali i dokonałem kilku poprawek, wyciąłem tył pod montowanie silnika wraz z płytami bocznymi i górnym włazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejacz001 Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 Kompletnie nie przemawia do mnie ten zimmerti jak i blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinpiot Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 Prawdopodobnie tak, nawet się rozglądam za figsami na aliexpress. Na aliexpress większy wybór? Tam jest co innego niż u nas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 12 Marca 2017 Autor Share Napisano 12 Marca 2017 Kompletnie nie przemawia do mnie ten zimmerti jak i blaszki. A czy można bardziej rozwinąć myśl ? Prawdopodobnie tak, nawet się rozglądam za figsami na aliexpress. Na aliexpress większy wybór? Tam jest co innego niż u nas? Większy wybór swoją drogą ale są jeszcze inne czynniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejacz001 Napisano 12 Marca 2017 Share Napisano 12 Marca 2017 Za gruby, nie starannie wykonany i nałożony. Blaszki też są nie starannie wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 12 Marca 2017 Autor Share Napisano 12 Marca 2017 Też nie do końca jestem zadowolony zwłaszcza z blaszek, ale były to pierwsze które lutowałem i pod tym kątem był to dla mnie poligon doświadczalny, teraz już mi idzie lepiej. Co do zimmeritu, nie wydaje mi się żeby był za gruby, nawet jeśli to miejscami ale czołg generalnie ma być zniszczony, wszystko się okaże dopiero po podkładzie. Były elementy na które już nałożyłem zimmerit ale nie podobał mi się, ściągałem i poprawiałem. Ja ze swojej strony starałem się wykonać wszystko jak najlepiej, jednak nie zawsze nam to wychodzi, nikt nie jest doskonały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 26 Października 2017 Autor Share Napisano 26 Października 2017 Aktualizacja : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JSJ Napisano 26 Października 2017 Share Napisano 26 Października 2017 Blaszane osłony wydechu są mocno przefajnowane. Nie chodzi o zniekształcenia, ale o złą bazę wymiarową - szerokość takiej rynny to ok. 20 cm, czyli mniej więcej tyle, ile ma pudło osłony spawanej. Zacząć należałoby może od ustalenia poziomych rozstawów kostek do mocowania jako rzeczy „na mur” - w realu były węziej nawet od tych śrub na głównych osłonach i to praktycznie wynosiło 23 - 24 cm. Wyobraź sobie, jak by tu było możliwe często spotykane wmontowanie między skrzynkę a wydech koszyka na kanister. Realizm dał ciała na korzyść ekspresji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi