subaroman Napisano 12 Lutego 2017 Share Napisano 12 Lutego 2017 Dzis przyszla pora na prezentacje modelu, do ktorego zbudowania przymierzalem sie juz dlugie lata. Ostatecznie dzis udalo mi sie go dokonczyc. Mowa tutaj o miniaturce Toyoty Corolli WRC w barwach Mocne Rally, ktora zaloga Kuzaj/Gorski startowala w Rajdzie Polski w 2001 roku. Za baze modelu posluzyl zestaw Tamiyi w skali 1/24 a kalkomanie pochodza od Mf zone (dwa kpl, zeby model mial odpowiedni wyglad). Podczas budowy dokonalem kilku modyfikacji i tak: - zmiany w klatce bezpieczenstwa, usuniecie kilku elementow i zastapienie ich nowymi - dorobienie nitow w przednim zderzaku i na wlocie powietrza na dachu, wykonanie wentyli w kolach - wykonanie linii podzialu wokol wlotu powietrza na dachu - dorobione pasy foteli i kola zapasowego we wnetrzu - poprawiony kubel kierowcy (dolozone uszy i odpowiednie kalki) - metalowe, dwu czesciowe zapinki z przodu i z tylu auta - przednie chlapacze - dodatkowe kalki na opony - nowe, od podstaw robione anteny na dachu oraz nowy gps - poprawione w kilku miejscach kalki na nadwoziu - wykonanie zaroweczek w tylnych lampach Troszke pracy przy budowaniu tego modelu mialem, szczegolnie, ze kalki byly sredniej jakosci, ale wszystko da sie jakos poprawic czy tez naprawic. Oczekiwania co do wygladu koncowego Corolli byly duze, ale rezultat prac przeszedl moje najsmielsze oczekiwania. Ten modelik jest po prostu przesliczny, kolorystyka powala na kolana!!!! Jestem bardzo zadowolony z efektu koncowego moich zmagan z tym swietnym zestawem. Mam nadzieje, ze Wam rowniez spodoba sie moja praca. Podrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Lutego 2017 Share Napisano 12 Lutego 2017 Dla mnie mocny kozak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 12 Lutego 2017 Share Napisano 12 Lutego 2017 Legenda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Aż się zalogować musiałem, by to skomentować. No no... Ładne cacko - zaczynam się zastanawiać, czy mam robić Corollę w barwach fabrycznych, czy jednak w takie malowanie nie pójść, bo mi się ono podoba... Może się Twoim modelem zainspiruję... Gratuluję pięknego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi