jakub476 Napisano 19 Lutego 2017 Share Napisano 19 Lutego 2017 (edytowane) Udało się skończyć, z efektu zadowolonego jestem zadowolony choć wady oczywiście są... Zestaw Aoshimy z legendarnym chyba już spasowaniem zderzaków do karoserii - tylny rozchodzi się z kastą o kilka mm na stronę, problem spasowania zderzaków potęguje fakt, że w liniach łączenia przychodzą obrysówki, więc po spasowaniu zderzaków czekało mnie dopasowywanie obrysówek... Na sam koniec jeszcze zrobiłem podkładkę pod przedni znaczek, bo miejsce na siatkę ma zbyt duży kąt i wręcz znikał. Mój pierwszy R35, powstanie jeszcze kilka więc mam nadzieję, że to ten najsłabszy. A co do zestawu Hobby design, odpuściłem sobie większość blaszek do wnętrza z racji, że i tak padło na czarny i nic tam nie widać... Byłem bardzo zadowolony z zegarów, ale widać je tylko na tym zdjęciu bez budy, na żywo nie da się ich dojrzeć... Scale: 1:24 Manufacturer: Aoshima Distinctions: - Date of creation: 18-02-2016 Modifications: - Lakier Tamiya TS-89 - Felgi Advan GT (Resin, Aoshima, Handmade) - Opony (Fujimi) - Zestaw fototrawiony HD02-0222 - Materiał na pasy (Tuner Model Factory) - Emblematy (Hobby Design) - Usunięta przednia rejestracja - Chromowana obwódka grila - Poprawiona komora silnika i chłodnica - Przerobiona osłono kolektora ssącego - Dorobiony bagnet oleju - Przewody, węże (MSM Creation) Edytowane 21 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 19 Lutego 2017 Share Napisano 19 Lutego 2017 Bardzo ładny GT-R Gratulacje Mam pytanie o tylne światła, a konkretnie o żarówki: Jakiś zestaw, czy własnoręcznie robione? Bardzo ciekawy efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 19 Lutego 2017 Autor Share Napisano 19 Lutego 2017 Światła prosto z pudełka Aoshimy. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Lutego 2017 Share Napisano 19 Lutego 2017 GTR jak GTR coraz więcej ich na ulicach, ale ten rzuca się w oczy ... zdjęcie z prześwietlonym silnikiem bomba choć tam widać malutki babol jak dla mnie jedno słowo : zazdrość gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 19 Lutego 2017 Share Napisano 19 Lutego 2017 Model i wykonanie bajka gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko93 Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Bardzo ładna, czysta robota. Podoba mi się na tych Advanach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eliesu Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 Pięknie wykonanie! Barwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 13 Sierpnia 2017 Share Napisano 13 Sierpnia 2017 Chciałbym żeby moj chociaż w połowie był tak dobry. Patrząc na mój model Gt-ra to spasowanie zderzaków masz idealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Genialny model! Gratulacje takiej maszyny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 22 Sierpnia 2017 Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Czym wklejasz szyby? Gdy sa w calosci jako jeden element problemu nie ma ale jak kazda osobno to ciezko jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Sierpnia 2017 Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Wnętrze fajne, kolor i połysk mega. Nie wiem czy robiłeś washa, ale linie podziału wyglądają bardzo dobrze. Spód trochę bez życia. Masz może GT-Ra z Tamki? Jak wypada w porównaniu z Aoshimą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 22 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Z tym spodem to faktycznie... dziś chyba bym zrobił inaczej. Mam, czeka razem z blachami Abera, zresztą Aoshime też mam jeszcze jedną. Co do porównania z Tamiyą no cóż... oczywiście, że każde przetłoczenie na karoserii Tamiyi jest dużo ostrzejsze i jest lepiej spasowana. Jednak zależało mi na wersji 14'. Silnik, wnętrze podwozie chyba porównywalne... A może nawet Tamiya ma gorszy silnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
active Napisano 15 Września 2017 Share Napisano 15 Września 2017 zdradzisz tajemnicę jakie farby w środku użyłeś i na zewnątrz ? mieszałeś czy gotowe z puszki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 15 Września 2017 Autor Share Napisano 15 Września 2017 Wnętrze to Gunze C92, a buda Tamiya TS-89. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
active Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Polerowałeś? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 18 Września 2017 Autor Share Napisano 18 Września 2017 Tak, zawsze poleruje, zaryzykuje stwierdzenie, że nawet 2K wymagają jednak polerki, żeby w tej skali nie było skórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
active Napisano 18 Września 2017 Share Napisano 18 Września 2017 Tak, zawsze poleruje, zaryzykuje stwierdzenie, że nawet 2K wymagają jednak polerki, żeby w tej skali nie było skórki. jaki polecasz bezbarwny ? ja maluję olejnymi tamiya revell i humbroll i wąłsnie na takim efekcie końcowym jak u Ciebie mi zależy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi