jakub476 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 (edited) Udało się skończyć, z efektu zadowolonego jestem zadowolony choć wady oczywiście są... Zestaw Aoshimy z legendarnym chyba już spasowaniem zderzaków do karoserii - tylny rozchodzi się z kastą o kilka mm na stronę, problem spasowania zderzaków potęguje fakt, że w liniach łączenia przychodzą obrysówki, więc po spasowaniu zderzaków czekało mnie dopasowywanie obrysówek... Na sam koniec jeszcze zrobiłem podkładkę pod przedni znaczek, bo miejsce na siatkę ma zbyt duży kąt i wręcz znikał. Mój pierwszy R35, powstanie jeszcze kilka więc mam nadzieję, że to ten najsłabszy. A co do zestawu Hobby design, odpuściłem sobie większość blaszek do wnętrza z racji, że i tak padło na czarny i nic tam nie widać... Byłem bardzo zadowolony z zegarów, ale widać je tylko na tym zdjęciu bez budy, na żywo nie da się ich dojrzeć... Scale: 1:24 Manufacturer: Aoshima Distinctions: - Date of creation: 18-02-2016 Modifications: - Lakier Tamiya TS-89 - Felgi Advan GT (Resin, Aoshima, Handmade) - Opony (Fujimi) - Zestaw fototrawiony HD02-0222 - Materiał na pasy (Tuner Model Factory) - Emblematy (Hobby Design) - Usunięta przednia rejestracja - Chromowana obwódka grila - Poprawiona komora silnika i chłodnica - Przerobiona osłono kolektora ssącego - Dorobiony bagnet oleju - Przewody, węże (MSM Creation) Edited July 21, 2017 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokos85 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Bardzo ładny GT-R Gratulacje Mam pytanie o tylne światła, a konkretnie o żarówki: Jakiś zestaw, czy własnoręcznie robione? Bardzo ciekawy efekt... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub476 Posted February 19, 2017 Author Share Posted February 19, 2017 Światła prosto z pudełka Aoshimy. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 GTR jak GTR coraz więcej ich na ulicach, ale ten rzuca się w oczy ... zdjęcie z prześwietlonym silnikiem bomba choć tam widać malutki babol jak dla mnie jedno słowo : zazdrość gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
model11 Posted February 19, 2017 Share Posted February 19, 2017 Model i wykonanie bajka gratuluje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maćko93 Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Bardzo ładna, czysta robota. Podoba mi się na tych Advanach ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eliesu Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Pięknie wykonanie! Barwo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kadzior Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 Chciałbym żeby moj chociaż w połowie był tak dobry. Patrząc na mój model Gt-ra to spasowanie zderzaków masz idealne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Genialny model! Gratulacje takiej maszyny! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bahamut24 Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Czym wklejasz szyby? Gdy sa w calosci jako jeden element problemu nie ma ale jak kazda osobno to ciezko jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 Wnętrze fajne, kolor i połysk mega. Nie wiem czy robiłeś washa, ale linie podziału wyglądają bardzo dobrze. Spód trochę bez życia. Masz może GT-Ra z Tamki? Jak wypada w porównaniu z Aoshimą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub476 Posted August 22, 2017 Author Share Posted August 22, 2017 Z tym spodem to faktycznie... dziś chyba bym zrobił inaczej. Mam, czeka razem z blachami Abera, zresztą Aoshime też mam jeszcze jedną. Co do porównania z Tamiyą no cóż... oczywiście, że każde przetłoczenie na karoserii Tamiyi jest dużo ostrzejsze i jest lepiej spasowana. Jednak zależało mi na wersji 14'. Silnik, wnętrze podwozie chyba porównywalne... A może nawet Tamiya ma gorszy silnik... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
active Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 zdradzisz tajemnicę jakie farby w środku użyłeś i na zewnątrz ? mieszałeś czy gotowe z puszki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub476 Posted September 15, 2017 Author Share Posted September 15, 2017 Wnętrze to Gunze C92, a buda Tamiya TS-89. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
active Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Polerowałeś? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub476 Posted September 18, 2017 Author Share Posted September 18, 2017 Tak, zawsze poleruje, zaryzykuje stwierdzenie, że nawet 2K wymagają jednak polerki, żeby w tej skali nie było skórki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
active Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Tak, zawsze poleruje, zaryzykuje stwierdzenie, że nawet 2K wymagają jednak polerki, żeby w tej skali nie było skórki. jaki polecasz bezbarwny ? ja maluję olejnymi tamiya revell i humbroll i wąłsnie na takim efekcie końcowym jak u Ciebie mi zależy ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts