p40 Napisano 20 Lutego 2017 Share Napisano 20 Lutego 2017 W tym roku po raz pierwszy udało mi się odwiedzić targi w Norymberdze. I co tam widziałem? Generalnie jeżeli chodzi o nowości modelarskie to co rzuciło mi się w oczy to duże modele. Małe jakoś słabo widoczne lub nie eksponowane. Trumpeter T-72 oraz Abrams w 1/16 i w końcu Ju-87 w 1/24. Italeri - Kolejna wersja Mirage oraz F-35 w 1/32. Hasegawa cienko, Academy praktycznie bardzo mało nie mówiąc już o gigantach takich jak Revell, Tamiya czy Airfix czy Heller gdzie królowały raczej R/C oraz kolejki. Bardzo małe stoiska Takom, Eduarda, trochę większe Smera i Zvezdy nie widziałem np. ICM, chociaż mogłem przeoczyć. NA pewno nie było Dragona, Menga, KP, Amodelu, Modelsvit. Z polskich wystawców Mirage Hobby oraz IGP. Generalnie impreza ogromna jak zresztą wszystkie na których byłem w Niemczech. Jeżeli chodzi o modelarstwo to raczej branża powoli ginąca - coraz mniej wystawców, coraz mniej nowości. Generalnie jak wszędzie króluje Azja we wszystkich działach. Z ciekawostek niedługo będą dostępne puzzle 3d z Pałacem Kultury oraz Bazyliką na Wawelu CubicFun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 20 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 20 Lutego 2017 Taka tendencja jest już od kilku dobrych lat, niestety targi jako takie umierają a o kosztach wystawiania się nie wspomnę... Do tego kiedyś służyły aby móc nawiązać kontakty handlowe ale w dobie Internetu traci to racje bytu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 25 Lutego 2017 Share Napisano 25 Lutego 2017 A co to jest za polska firma IGP. Co oni wypuszczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p40 Napisano 6 Marca 2017 Autor Share Napisano 6 Marca 2017 IGP to dystrybutor min. Trumpka i Amodelu. Wypuszczają też swoje modele min zrobili Rosomaka w 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 To raczej IBG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skarga Napisano 6 Marca 2017 Share Napisano 6 Marca 2017 IBG... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi