Super Moderator Greif Napisano 25 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 25 Lutego 2017 Bo Marudek to taki Jekyll i Hyde od małego do wielkiego... ;) no a potem się okaże że motorek 1/12 a nakrętka w 35:1 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 28 Lutego 2017 Autor Share Napisano 28 Lutego 2017 Witajcie Ostatnio trochę czasu zajęło mi zrobienie siedzenia. A chyba jeszcze więcej szukanie go jak je zdmuchnąłem aerografem Mam też gotową ramkę stacyjki i podnóżki. Wczoraj popełniłem podstawkę, która jest stylizowana na pokład lotniskowca (przeskalowałem pokład lotniskowca Akagi). Na arkuszu plastiku naciąłem tapeciakiem linie desek. Następnie pokład przeszlifowałem papierem ściernym, którego wcześniej używałem do polerowania aluminium. Dzięki temu w nacięciach utkwił pył aluminiowy podkreślając tym samym łączenia desek. Potem zamaskowałem białe linie i psiknąłem kolor pokładu. A tu już widać figuranta, którego będę przerabiał na figurkę pilota (taką jak jest na poprzedniej stronie - tyle, że w 1/72) Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 28 Lutego 2017 Share Napisano 28 Lutego 2017 Pomysł z papierem ściernym - przedni! Dzięki za tipa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 1 Marca 2017 Autor Share Napisano 1 Marca 2017 Hej! Motorek stoi już na własnych kołach. Skleiłem do kupy to co dotąd udało mi się wyrzeźbić i zabieram się za wypełnienie tej pustej luki po środku ramy A w międzyczasie przygotowuję figurkę do kolejnych etapów przemiany w japońskiego pilota. Na początek zmniejszyłem trochę jego wzrost (przy pracach nad kombinezonem lotniczym obniżę nieco jego krocze). Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Umbris Napisano 1 Marca 2017 Share Napisano 1 Marca 2017 Świetnie idzie, ale teraz dopiero się zaczyna, czekam na wypełnienie luki :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 1 Marca 2017 Share Napisano 1 Marca 2017 Dobra robota, już teraz wygląda to super a 100% handmade usprawiedliwia każda niewielkie niedociągnięcie. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 2 Marca 2017 Autor Share Napisano 2 Marca 2017 Hej! Powoli do przodu. Figurka jeszcze nie jest dopracowana do końca, ale już nie mogłem oprzeć się pokusie, żeby zobaczyć jak to będzie razem wyglądać Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 4 Marca 2017 Share Napisano 4 Marca 2017 Milo popatrzeć na Twoje zmagania z materia Oczywiście kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Jak tam idzie praca??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 15 Maja 2017 Autor Share Napisano 15 Maja 2017 Hej, na razie zawiesiłem ten projekt i wróciłem do Spita w 1:144. Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Mam nadzieję, że kiedyś powrócisz do tego projektu, bo równie ciekawy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 15 Maja 2017 Autor Share Napisano 15 Maja 2017 Jasne - tylko figuranta jeszcze odchudzę, bo teraz w tej kamizelce ma figurę gruszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 15 Maja 2017 Share Napisano 15 Maja 2017 Coś pięknego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi