Panzer Machine Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 Model firmy Tamiya (zestaw 61018) bardzo przyjemnie się skleja. Części idealnie do siebie pasują. Nie ma mowy o jakiejkolwiek szpachlowaniu. Jeżeli powstają jakieś szpary to są bardzo drobne. Jedynie z owiewką były malutkie problemy, ale nieznaczne. Kalkomanie były rewelacyjnej jakości chociaż ciut za grube. Model wykonany przeze mnie jest bez weatheringu. Nawet nie aplikowałem washa. Decyzja ta wynikała z wypukłych linii podziału. To jest największa wada tego zestawu. Aczkolwiek polecam! Ponieważ za stosunkowo niską cenę jak na skalę 1:48 otrzymujemy rewelacyjny w montażu model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 No dobrze będę pierwszy. W porównaniu z innymi Twoimi produkcjami ten odstaje bardzo na minus. Linie nie wszystkie są wypukłe, pozostałe można było przeryć. Myślę że dla Ciebie nie stanowiło by to problemu. Rury wydechowe w kolorze kamuflażu. Brak działek w skrzydłach. Oj starczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melnikov Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 Witam. Tez mam go w planach. I startuję z nim w przyszłym tygodniu jak uporam się z malowaniem obecnych modeli. Nie jestem specjalistą , ale twój model podoba mi się. A jakie były problemy z owiewką? W swoim będę robił linie podziału blach i planuję porobić zadrapania. Albo metodą, 'na sól', albo na lakier do włosów ;-) Pozdrawiam Mel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 W porównaniu z innymi Twoimi produkcjami ten odstaje bardzo na minus. Niestety ale koledze przyznaję rację. Po za tym przyzwyczaiłeś już mnie do twoich teł bajeranckich. A tu CIACH! bez tła graficznego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Machine Posted February 24, 2017 Author Share Posted February 24, 2017 Z pełną świadomością po nałożeniu kamo i kalek nie robiłem z modelem nic więcej. Po prostu model nie był tego wart. Pisałem o tym w pierwszym poście Panowie ;) Również to był powód dla którego postanowiłem nie robić bajeranckiego tła pedzelek. W sumie nie każdy modle musi mieć takie bajeranckie tło ;) W sumie zainspirowało mnie to do zrobieniu kilku "czystych" modeli, które mam nadzieję za niedługo pokażę. Z owiewką trzeba było trochę powalczyć. Średnio spasowana była. Pamiętam, że maskowanie też było trochę problematyczne bo linie nie były aż tak wypukłe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts