bigmodel Napisano 6 Stycznia 2008 Share Napisano 6 Stycznia 2008 Witam Od jakiegoś czasu dłubie sobie Powstańczą Pantere w skali 1/15. Materiał wyjściowy to elementy Pantery w 1/15 - Verlindena VP - 0952 Sam model Verlindena to koszmar. Połowę modelu trzeba robić od nowa. Wybór padł na tą Powstańczą Pantere - WP Zdjęcia pochodzą z książki "Batalion Zośka i z albumu Powstanie Warszawskie 63 dni Zrobiłem nowe spawane mocowania rur wydechowych Nowe pojemniki na tylnią płyte Poprawiłem podłogę wanny kadłuba. Dodając dodatkowe opancerzenie pod przedziałem kierowcy. Cały kadłub musiałem przerobić. Grille do wlotów powietrza zrobiłem od podstaw. Na dzień dzisiejszy modelist prezentuje się tak. Mocowania na zapasowe ogniwa Przednie włazy zrobiłem z cienkiej blaszki. Zostało jeszcze wykończenie zewnętrznego wyposarzenia i model będzie można zacząć malować. To na razie tyle. Niedługo cd. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 7 Stycznia 2008 Share Napisano 7 Stycznia 2008 No, żeczywiście model nieźle poprawiłeś, i bydlak z niego Gdzie ty znajdujesz takie ogromne modele Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 7 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2008 Witam Gdzie ty znajdujesz takie ogromne modele Różnie albo z wymiany, albo kupuje. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 7 Stycznia 2008 Share Napisano 7 Stycznia 2008 A można by prosić o jakieś zdjęcie poglądowe np. z dłonią w tle, co by można sobie uzmysłowić wielkość modelu? Bo jakoś nie mogę sobie tego wyczuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 7 Stycznia 2008 Share Napisano 7 Stycznia 2008 z dłonią? postawienie tego na dłoni grozi zgruchotaniem palców. poproś lepiej, żeby Jacek otworzył właz i wylazł ze środka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 7 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2008 Witam. Postaram się następnym razem zrobić jakieś poglądowe fotki z jakimś gadżetem w tle. Zdjęć pogladowych z dłonią nie zrobie szkoda mi palców. Poświęce telefon Tak na szybko wymiary kadłuba w przybliżeniu to szer - 21 cm , dł - 45.cm. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi