bordawski Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 Witajcie ostatnio kombinuję ze zrobieniem drzewek iglastych i liściastych. Sporo znalazlem na youtube i innych stronkach, ale efekty nie są zadawalające w skali 1:35. Czy macie jakieś fajne patenty? Głównie interesuje mnie sosna? Założyłem temat bo mogło by to być miejsce w którym zebrane byłyby różne pomysły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted March 18, 2017 Super Moderator Share Posted March 18, 2017 Czołem Z sosną nie walczyłem jeszcze ale liściaste robiłem z starych ususzonych łodyg malin i innych gałązek + paprotka miniaturowa, ususzone kawałki paproci pryskam lakierem do włosów -zapobiega odpadaniu listków- na to póżniej z aero farba i finalnie kolorowane olejnymi z duż ilością rozpuszczalnika ot takie tam: drugie drzewko w trakcie także jeszcze nieco łysawe, materiały wyjściowe zdjęcia cegłówką jak znajde chwilkę i będzie pogoda machnę troszkę lepsze ale z cegłą to szału nie będzie ... Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bordawski Posted March 18, 2017 Author Share Posted March 18, 2017 Liście z czego i jak mocowane? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted March 18, 2017 Super Moderator Share Posted March 18, 2017 ...+ paprotka miniaturka... hyh... klejone wikolem, cięte na mniejsze kawałki i poszczególne odcinki mocowane do "pnia"sam pień wzmocniłem jak dobrze pamiętam GS. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted December 28, 2019 Share Posted December 28, 2019 Jest jakiś producent kaktusów najlepiej w 1:144? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted December 28, 2019 Super Moderator Share Posted December 28, 2019 raczej słabo będzie... modelina i na "piechotę" w tej skali raczej kolce można sobie darować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts