bordawski Napisano 18 Marca 2017 Napisano 18 Marca 2017 Witajcie ostatnio kombinuję ze zrobieniem drzewek iglastych i liściastych. Sporo znalazlem na youtube i innych stronkach, ale efekty nie są zadawalające w skali 1:35. Czy macie jakieś fajne patenty? Głównie interesuje mnie sosna? Założyłem temat bo mogło by to być miejsce w którym zebrane byłyby różne pomysły. Cytuj
Super Moderator Greif Napisano 18 Marca 2017 Super Moderator Napisano 18 Marca 2017 Czołem Z sosną nie walczyłem jeszcze ale liściaste robiłem z starych ususzonych łodyg malin i innych gałązek + paprotka miniaturowa, ususzone kawałki paproci pryskam lakierem do włosów -zapobiega odpadaniu listków- na to póżniej z aero farba i finalnie kolorowane olejnymi z duż ilością rozpuszczalnika ot takie tam: drugie drzewko w trakcie także jeszcze nieco łysawe, materiały wyjściowe zdjęcia cegłówką jak znajde chwilkę i będzie pogoda machnę troszkę lepsze ale z cegłą to szału nie będzie ... Pozdro Cytuj
Super Moderator Greif Napisano 18 Marca 2017 Super Moderator Napisano 18 Marca 2017 ...+ paprotka miniaturka... hyh... klejone wikolem, cięte na mniejsze kawałki i poszczególne odcinki mocowane do "pnia"sam pień wzmocniłem jak dobrze pamiętam GS. Cytuj
zloty Napisano 28 Grudnia 2019 Napisano 28 Grudnia 2019 Jest jakiś producent kaktusów najlepiej w 1:144? Cytuj
Super Moderator Greif Napisano 28 Grudnia 2019 Super Moderator Napisano 28 Grudnia 2019 raczej słabo będzie... modelina i na "piechotę" w tej skali raczej kolce można sobie darować Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi