bordawski Napisano 18 Marca 2017 Share Napisano 18 Marca 2017 Witajcie ostatnio kombinuję ze zrobieniem drzewek iglastych i liściastych. Sporo znalazlem na youtube i innych stronkach, ale efekty nie są zadawalające w skali 1:35. Czy macie jakieś fajne patenty? Głównie interesuje mnie sosna? Założyłem temat bo mogło by to być miejsce w którym zebrane byłyby różne pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Marca 2017 Super Moderator Share Napisano 18 Marca 2017 Czołem Z sosną nie walczyłem jeszcze ale liściaste robiłem z starych ususzonych łodyg malin i innych gałązek + paprotka miniaturowa, ususzone kawałki paproci pryskam lakierem do włosów -zapobiega odpadaniu listków- na to póżniej z aero farba i finalnie kolorowane olejnymi z duż ilością rozpuszczalnika ot takie tam: drugie drzewko w trakcie także jeszcze nieco łysawe, materiały wyjściowe zdjęcia cegłówką jak znajde chwilkę i będzie pogoda machnę troszkę lepsze ale z cegłą to szału nie będzie ... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bordawski Napisano 18 Marca 2017 Autor Share Napisano 18 Marca 2017 Liście z czego i jak mocowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 18 Marca 2017 Super Moderator Share Napisano 18 Marca 2017 ...+ paprotka miniaturka... hyh... klejone wikolem, cięte na mniejsze kawałki i poszczególne odcinki mocowane do "pnia"sam pień wzmocniłem jak dobrze pamiętam GS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 28 Grudnia 2019 Share Napisano 28 Grudnia 2019 Jest jakiś producent kaktusów najlepiej w 1:144? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 28 Grudnia 2019 Super Moderator Share Napisano 28 Grudnia 2019 raczej słabo będzie... modelina i na "piechotę" w tej skali raczej kolce można sobie darować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi