Piotr_P Napisano 26 Marca 2017 Share Napisano 26 Marca 2017 Witam. Miał być warsztat ,wyszło jak zawsze....galeria. Skończyłem kilka modeli to czas wrzucić wypociny. Na pierwszy ogień. ZiS-42 czyli ciężarówka pół gąsienicowa na bazie ZiS-5. Jako ,że model robi chyba tylko jedna firma ( nie licząc żywicy,która to jest kopią tego zestawu) wybór był prosty - PST. Miała być wersja z działkiem 61-K na pace ale ponoć taka wersja nie powstała. Pewnie mylono go z ZiS-6 gdyż zdjęcia takiej zabudowy są. Musiałem więc skłonić się ku wersji klasycznej,holowanej armatce. Zestawowa to kiszka jakich mało więc wykorzystałem model wargamingowy Zvezdy. Zacny to zestaw. Przyciąłem tylko boczne podpory wklejając je do pozycji transportowej. W Zisie poprawiłem kształ i zamocowanie osłony przedniej gdyż nijak się miała do oryginału. Na pakę wrzuciłem żywiczne skrzynki z amunicją ( oczywiście zastosowanie s-f). Plandeki z Green Stuffu. Na burtach dodałem zamki i rygle. Zrobiłem nowy zaczep holowniczy. Nawierciłem ogniwa gąsienic. Dodałem wlew paliwa z drutu cynowego, wymieniłem zaokąglone błotniki na hips.I tyle. Miała być podstawka ale brak miejsca i czasu zmienił koncepcję. Malowanie standardowo LifeColor 4B0 Soviet AFV Green. Weathering AK,MIG oraz Vallejo. Szczegónie spodobał mi się debiut z AK Light Dust Deposit. Bardzo polecam ten specyfik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Marca 2017 Share Napisano 26 Marca 2017 Pomijając ograniczenia zestawu że względu na skalę, to naprawdę super to wyszło. Bard, o podoba mi się brudzenie, szczególnie w okolicach paki ciągnika. Na zdjęciach co jakiś czas któreś koło lewituje, ale widać że zależy to od ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 27 Marca 2017 Share Napisano 27 Marca 2017 Pewnie krzywy stół miał.. wyglada bardzo ładnie , ciągnik mnie się bardzo podoba, zarobiony wół Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 27 Marca 2017 Autor Share Napisano 27 Marca 2017 Dzięki. Zapewniam kolegów, że nic nie lewituje. Te oderwanie koł to jak pisał bazylms to kwestia ułożenia modelu na tle. Używam sztywnego brystolu i pewne ułożenie modelu do sesji czasem powoduje taki efekt lewitowania. Tło po prostu nie poddaje się znikomej masie modelu Wygląda na to ,ze aparat ni się kończy bo źle już kolory łapie. ZiS wyszedł bardzo blady , a taki nie jest . Muszę spróbować zmienić kolor tła ,może coś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMGie Napisano 27 Marca 2017 Share Napisano 27 Marca 2017 Ło panie. Elegancki. Właśnie się dowiedziałem ile to jest dłubania przy 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 14 Kwietnia 2017 Share Napisano 14 Kwietnia 2017 Witam Brudzing ładnie oddaje klimat wschodniego frontu. Ten ciągnik aż prosi się o podstawkę w podobnym klimacie. Pozdrawiam Wal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi