radoslaw6363 Napisano 1 Kwietnia 2017 Share Napisano 1 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam ! Spitfire LF Mk.IXc z 302 dyw. pilot Henryk Dygała lato 1944r. Samolot ze znanym motywem PAT Zestaw ProfiPACK Eduarda składał się na ogół przyjemnie. Troszkę piłowania przy przejściu skrzydło-kadłub.KIlka elementów występujących np. w modelu Airfixa w jednym kawałku u Eduarda podzielono na kilka części np. chłodnica składa się z 4 części. Myślę że to jedna z lepszych miniatur Spitfire na rynku. Ze swojej pracy jak zawsze nie do końca jestem zadowolony Kilka spraw nie do końca wyszło jak chciałem. Nie wiem czy nie przesadziłem z podwieszeniami ? Czy samolot mógł jednocześnie przenosić zapasowy zbiornik i bomby ? Ze starszym braciszkiem Mam nadzieję że fotki lepsze niż wcześniej Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 1 Kwietnia 2017 Share Napisano 1 Kwietnia 2017 Witam !Spitfire LF Mk.IXc z 302 dyw. pilot Henryk Drygała lato 1944r. Samolot ze znanym motywem PAT DYGAŁA !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 1 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2017 poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 2 Kwietnia 2017 Share Napisano 2 Kwietnia 2017 ten czarny chodniczek na skrzydle przy kadłubie to było naklejane płótno a nie sama farba a więc te srebrne odpryski są niewłaściwe. Bywały podrywane, częściowo podwinięte ale nie takie dziurawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 2 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2017 Dzięki Poprawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 2 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2017 W kalkach są dwie, na schemacie malowania z prawej strony kadłuba nie ma ! Jeszcze podejrzałem u kolegi w 1/48 http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=12&t=74258&start=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 2 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2017 Czyli albo jest Ok i w tym egzemplarzu szachownicy po prawej nie było ! Albo Eduard się pomylił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 4 Kwietnia 2017 Share Napisano 4 Kwietnia 2017 Stawiam raczej na to drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi