radoslaw6363 Posted April 1, 2017 Share Posted April 1, 2017 (edited) Witam ! Spitfire LF Mk.IXc z 302 dyw. pilot Henryk Dygała lato 1944r. Samolot ze znanym motywem PAT Zestaw ProfiPACK Eduarda składał się na ogół przyjemnie. Troszkę piłowania przy przejściu skrzydło-kadłub.KIlka elementów występujących np. w modelu Airfixa w jednym kawałku u Eduarda podzielono na kilka części np. chłodnica składa się z 4 części. Myślę że to jedna z lepszych miniatur Spitfire na rynku. Ze swojej pracy jak zawsze nie do końca jestem zadowolony Kilka spraw nie do końca wyszło jak chciałem. Nie wiem czy nie przesadziłem z podwieszeniami ? Czy samolot mógł jednocześnie przenosić zapasowy zbiornik i bomby ? Ze starszym braciszkiem Mam nadzieję że fotki lepsze niż wcześniej Edited April 2, 2017 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapitan Bomba Posted April 1, 2017 Share Posted April 1, 2017 Witam !Spitfire LF Mk.IXc z 302 dyw. pilot Henryk Drygała lato 1944r. Samolot ze znanym motywem PAT DYGAŁA !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radoslaw6363 Posted April 1, 2017 Author Share Posted April 1, 2017 poprawione Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxy Posted April 2, 2017 Share Posted April 2, 2017 ten czarny chodniczek na skrzydle przy kadłubie to było naklejane płótno a nie sama farba a więc te srebrne odpryski są niewłaściwe. Bywały podrywane, częściowo podwinięte ale nie takie dziurawe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radoslaw6363 Posted April 2, 2017 Author Share Posted April 2, 2017 Dzięki Poprawim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radoslaw6363 Posted April 2, 2017 Author Share Posted April 2, 2017 W kalkach są dwie, na schemacie malowania z prawej strony kadłuba nie ma ! Jeszcze podejrzałem u kolegi w 1/48 http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=12&t=74258&start=15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radoslaw6363 Posted April 2, 2017 Author Share Posted April 2, 2017 Czyli albo jest Ok i w tym egzemplarzu szachownicy po prawej nie było ! Albo Eduard się pomylił ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djack Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 Stawiam raczej na to drugie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts