PiotrWWW Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Witajcie, przedstawiam pierwszy model, który zrobiłem w tym millennium. Trafił do mnie w nietypowy sposób i żeby go uatrakcyjnić postanowiłem zamontować silnik elektryczny do poruszania śmigłem i wykonać oświetlenie z diod i światłowodów. Sami ocenicie jak wyszło Od siebie dodałem jeszcze wychylony ster kierunku i lotki, odprowadzenia ładunków elektrostatycznych i przewody hydrauliczne do hamulców. I podstawkę zrobiłem samodzienie z kawałka pleksi. Jeszcze uciąłem mu wystające czerwone "kołki" na krawędzi natarcia skrzydła - przy skrzydłach zablokowanych w pozycji rozłożonej były one schowane. Wyskakiwały przy składaniu skrzydeł. Gdybym robił ten model jeszcze raz to zmieniłbym: 1. Zrobiłbym trochę mniejsze "okopcenia" 2. Inaczej bym pomalował golenie podwozia i szczęki hamulcowe - wrzucę zdjęcia orginały w wolnej chwili 3. "Drut" za owiewką bym zamienił na cieńszy - znów zdjęcia 4. Nie używałbym sprayów Tamiya AS - dużo lepszą kontrolę i cieńszą warstwę farby jestem w stanie uzyskać aerografem. 5. Nie jestem pewien jak dokładnie powinien wyglądać pokład Intrepid w 1966 roku - jaki był podział płyt, liczba i układ studzienek na płytę, czy studzienki nie miały "kratek" pięcioramiennych. Wzorowałem się na tym http://www.flyingmule.com/products/TW-S0480201 , co trudno nazwać solidnym źródłem... 6. Robiąc go po raz drugi rakiety pomalowałbym inaczej. Teraz są wg instrukcji Tamiya, ale zdjęcia pokazują raczej ciemnoszary kolor. Jeśli ktoś robi aktualnie Skyraidera lub planuje to mam kilka zdjęć detali egzamplarza z Cavanaugh Museum of Flight, nr 500. http://s38.photobucket.com/user/piotrWWW/slideshow/Skyraider%20500%20original Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Kwietnia 2017 Super Moderator Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Kolego co będziesz jeszcze w tym modelu robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWWW Napisano 17 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Już nic. Znaczy się wątek do kategorii gotowych a nie warsztatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Kwietnia 2017 Super Moderator Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi