Jump to content

AFV Club 35235 Rommel's Mammoth DAK AEC Armored Command

Jakub
 Share

Recommended Posts

Hej,

Jako że poprzedni model już na ukończeniu, zakładam kolejny warsztat. Tym razem również w malowaniu DAK tylko pojazd kołowy. Inboxa nie daje bo jest tutaj : https://www.mojehobby.pl/products/Rommel-s-Mammoth-DAK-AEC-Armored-Command-Car.html

Jest to mój drugi model, w porównaniu do Tamki którą sklejałem ilość części i detali powala

Gdyby ktoś miał namiary na jakiś warsztat tego modelu byłbym wdzięczny.

Taki schemat malowania sobie wybrałem:

2jdrfht.jpg

Ostatni coś tam powalczyłem i skleiłem podwozie i trochę wnętrza.

kbdi5d.jpg

2wntob4.jpg

Zapraszam do komentowania a przede wszystkim pomocy

Coś tam podmalowałem. Dla mnie laika farby gunze to bajka. Podwozie pokryte farbą bazową i sidoluxem. Planuję na to ciemnego washa potem engine oil i grimes. Natomiast tłumik medium rust, na to lakier do włosów, farba bazowa, obicia i pigment rust.

e1419v.jpg

• 1 month later...

Ostatnio miałem mało czasu na modelarstwo ale powoli do przodu. Trochę się porwałem z motyką na księżyc z tym wnętrzem i z tym modelem Może pomożecie z dobraniem koloru washa do tego wnętrza dark sea gray? Użyć jakiegoś ciemnego koloru?

2vmsz6s.jpg

Tutaj poklejony na sucho, powoli nabiera kształtów. Zastanawiam się czy zostawić otwarte czy zamknięte klapy z przodu

27zix4k.jpg

Pozdro

• 4 weeks later...
  • 4 months later...

Poddałem się Ilość niedoróbek i poprawek mnie przerosła. Gdy wyciągam go z pudła żygać mi się chce. Po prostu za trudny dla mnie... Na razie wędruje na odpoczynek. Najchętniej to zmyłbym go i pomalował od początku. Żeby nie zniechęcać się do modelarstwa zacznę jakiegoś prostego czołgutka....

14mvd0.jpg