Jakub Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Hej, Jako że poprzedni model już na ukończeniu, zakładam kolejny warsztat. Tym razem również w malowaniu DAK tylko pojazd kołowy. Inboxa nie daje bo jest tutaj : https://www.mojehobby.pl/products/Rommel-s-Mammoth-DAK-AEC-Armored-Command-Car.html Jest to mój drugi model, w porównaniu do Tamki którą sklejałem ilość części i detali powala Gdyby ktoś miał namiary na jakiś warsztat tego modelu byłbym wdzięczny. Taki schemat malowania sobie wybrałem: Ostatni coś tam powalczyłem i skleiłem podwozie i trochę wnętrza. Zapraszam do komentowania a przede wszystkim pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Siadam podpatrywać tu go masz w kolorze: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/36/a2/ea/36a2eadd69747dc381e94be2c2605d37.jpg a tu Moritz w innym kamo: http://media.gettyimages.com/photos/north-africa-war-theater-german-africa-corps-feb41may43-the-armoured-picture-id543821699 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 18 Kwietnia 2017 Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Farby to z tego co widzę to brytyjskie wczesne kolory pustynne - w końcu to zdobyczny pojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Napisano 23 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Coś tam podmalowałem. Dla mnie laika farby gunze to bajka. Podwozie pokryte farbą bazową i sidoluxem. Planuję na to ciemnego washa potem engine oil i grimes. Natomiast tłumik medium rust, na to lakier do włosów, farba bazowa, obicia i pigment rust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Napisano 6 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2017 Ostatnio miałem mało czasu na modelarstwo ale powoli do przodu. Trochę się porwałem z motyką na księżyc z tym wnętrzem i z tym modelem Może pomożecie z dobraniem koloru washa do tego wnętrza dark sea gray? Użyć jakiegoś ciemnego koloru? Tutaj poklejony na sucho, powoli nabiera kształtów. Zastanawiam się czy zostawić otwarte czy zamknięte klapy z przodu Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Czerwca 2017 Share Napisano 30 Czerwca 2017 Jakieś postępy w warsztacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Napisano 5 Lipca 2017 Autor Share Napisano 5 Lipca 2017 Model złożony do kupy. Maluje się Camo. Jak tylko skończę wrzucę fotki z postępów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Lipca 2017 Share Napisano 5 Lipca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Napisano 15 Listopada 2017 Autor Share Napisano 15 Listopada 2017 Poddałem się Ilość niedoróbek i poprawek mnie przerosła. Gdy wyciągam go z pudła żygać mi się chce. Po prostu za trudny dla mnie... Na razie wędruje na odpoczynek. Najchętniej to zmyłbym go i pomalował od początku. Żeby nie zniechęcać się do modelarstwa zacznę jakiegoś prostego czołgutka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi