Dudzio Napisano 19 Kwietnia 2017 Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Model relaksacyjny Trzeci ukończony, czwarty zaczęty (Shermańca niestety muszę malować od nowa :( ) Kamuflaż raczej sci-fi, wzorowany na tzw. niemieckim ambush camo. Starałem się przede wszystkim udoskonalić technikę malowania i weatheringu (lecz bez nadmiernego błocenia). Merytorycznie również nie próbowałem odwzorować w 100% wyglądu konkretnego wozu, zadowoliłem się udoskonaleniami z dedykowanego zestawu Eduarda. Była to pierwsza próba zmierzenia się z blaszkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 19 Kwietnia 2017 Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Weathering na kadłubie ładnie zrobiony, gąski proszą się o pigmenty suche lub w płynie. Do kompletu podstawka i piękny zestaw będzie zdobił zbiory. Gratuluję. Pozdrawiam Wal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Kwietnia 2017 Share Napisano 19 Kwietnia 2017 O ile góra wygląda dość przyzwoicie, choć kilka drobnych baboli by się znalazło, to układ zawieszenia jakby zakończony w połowie prac. Zdecydowanie do poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 19 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Gąsek i kół świadomie nie chciałem błocić - w poprzednich modelach trochę przegiąłem i nie wyglądają one zbyt estetycznie. Na kołach jest tylko mocny wash. Pisząc o poprawie układu jezdnego co masz na myśli bazylms? Koła nie są wklejane, więc wszystko da się ewentualnie zdjąć i bawić dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Kwietnia 2017 Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Przydałby się ciemniejszy wash, jakiś dark brown. Zęby kół napędowych możesz przetrzeć ołówkiem, to samo tyczy się obręczy kół napinających w miejscu styku z gąsienicami. Na gąsienicach w tychże miejscach też możesz ołówkiem przejechać. Na wannie zrobiłbym biedronkę z farb olejnych i całość trochę przykurzył pigmentami. Nie jestem fanem błota, więc Ci go nie polecam - tylko kurzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi