Jump to content

Focke Wulf FW190D 11 AZ Model 1:72

Xmen
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich.W końcu się przełamałem i postanowiłem pokazać moje wypociny na forum.Model robiony prawie prosto z pudła.Parę dodatków dodałem od siebie.Tylko za mocno mnie nie wyzywać FDN4PW2.jpgocFWNoN.jpg5g6f44Q.jpg278Mk92.jpgQhJqC6l.jpg

Widać, że poprawnie sklejony i pomalowany. Model ma zgrabne linie podziałów i nity, więc mogłeś pokusić się o washa. Na prawym skrzydle chyba zapomniałeś pomalować ostatnią plamę ;) Obie te rzeczy jak chcesz to możesz bez wielkiego stresu poprawić. Dawaj kolejne modele

Ta plama tak ma być.Podobno końcówka była nie pomalowana.Eduard w swojej instrukcji do modelu w 48 też tak ma.Miałem tylko dylemat czy RLM 76 czy sam metal.Oglądałem inne modele w sieci i też tak mają.Co do washa to jakoś nie mogę się przekonać.

Witam wszystkich.W końcu się przełamałem i postanowiłem pokazać moje wypociny na forum.Model robiony prawie prosto z pudła.Parę dodatków dodałem od siebie.

Niestety model AZ ma parę słabych punktow. Jak ich nie poprawiłeś to potem wszystko widać. Poproszę o zdjęcia od dołu. Tam dopiero może być lipa. Wnęka podwozia producenta nadaje się do kosza. Pomijając za wąskie mocowanie goleni , imitacja silnika to nieporozumienie. Z gory wiatrochron też wymaga spasowania lub wymiany na vacu.

Sam model ciekawy, brak wosza widoczny i mogłeś mniej rozmyć kolory (za duży odkurz) . Dodaj linkę anteny i może go trochę zmatowij , bardzo się świeci .

NA dole nic nie poprawiałem.Wiatrochronu nie będę wymieniał.W tym modelu próbowałem na co stać moją pseudoiwatę.Od siebie dodałem

tylko igły jako lufy działek i trochę w kabinie. A błyszczy się bo czekam na lakier matowy.Tak musi zostać.Co do linki anteny to nie mam przy żadnym modelu.Taka moja wariacja.

Z tymi kalkomaniami to jest tak że jak miały dostać co powinny było ok póżniej jak chemia odparowywała wszystko szlag trafił.