Xmen Napisano 21 Kwietnia 2017 Share Napisano 21 Kwietnia 2017 Witam wszystkich.W końcu się przełamałem i postanowiłem pokazać moje wypociny na forum.Model robiony prawie prosto z pudła.Parę dodatków dodałem od siebie.Tylko za mocno mnie nie wyzywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Kwietnia 2017 Share Napisano 21 Kwietnia 2017 Widać, że poprawnie sklejony i pomalowany. Model ma zgrabne linie podziałów i nity, więc mogłeś pokusić się o washa. Na prawym skrzydle chyba zapomniałeś pomalować ostatnią plamę ;) Obie te rzeczy jak chcesz to możesz bez wielkiego stresu poprawić. Dawaj kolejne modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 21 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2017 Ta plama tak ma być.Podobno końcówka była nie pomalowana.Eduard w swojej instrukcji do modelu w 48 też tak ma.Miałem tylko dylemat czy RLM 76 czy sam metal.Oglądałem inne modele w sieci i też tak mają.Co do washa to jakoś nie mogę się przekonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gracjanp Napisano 21 Kwietnia 2017 Share Napisano 21 Kwietnia 2017 Jak malowałes spód? Najpierw całość na biało a następnie maskowałeś i psikałeś czerwonym czy każdy kolor oddzielnie? Pytam bo bardzo ładnie wyszły te linie Bardzo przyjemnie się patrzy na tą foczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 21 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2017 Paski na spodzie to kalkomania Techmodu z monografii Kagero plus małe podmalówki białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 22 Kwietnia 2017 Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Witam wszystkich.W końcu się przełamałem i postanowiłem pokazać moje wypociny na forum.Model robiony prawie prosto z pudła.Parę dodatków dodałem od siebie. Niestety model AZ ma parę słabych punktow. Jak ich nie poprawiłeś to potem wszystko widać. Poproszę o zdjęcia od dołu. Tam dopiero może być lipa. Wnęka podwozia producenta nadaje się do kosza. Pomijając za wąskie mocowanie goleni , imitacja silnika to nieporozumienie. Z gory wiatrochron też wymaga spasowania lub wymiany na vacu. Sam model ciekawy, brak wosza widoczny i mogłeś mniej rozmyć kolory (za duży odkurz) . Dodaj linkę anteny i może go trochę zmatowij , bardzo się świeci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 22 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2017 NA dole nic nie poprawiałem.Wiatrochronu nie będę wymieniał.W tym modelu próbowałem na co stać moją pseudoiwatę.Od siebie dodałem tylko igły jako lufy działek i trochę w kabinie. A błyszczy się bo czekam na lakier matowy.Tak musi zostać.Co do linki anteny to nie mam przy żadnym modelu.Taka moja wariacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 22 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Panie Marku na życzenie zdjęcie dołu.Zdaje sobie sprawę z niedociągnięć modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Kwietnia 2017 Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Wygląda, że nie używasz płynu do kalkomanii. Zainwestuj w Gunze albo Microscale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 22 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Z tymi kalkomaniami to jest tak że jak miały dostać co powinny było ok póżniej jak chemia odparowywała wszystko szlag trafił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi