Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie.

Jest to pierwszy model w skali 1:72 jaki zrobiłem, po to, żeby poćwiczyć trochę malowanie i teren zimowy. Sklejało się go bardzo szybko, łatwo i przyjemnie, jedyny problem miałem z gąsienicami.

Zamysł na ten czołg był taki, że miał przedstawiać pojazd w drodze na front wyeksploatowany jedynie przez załogę i zimowy rosyjski teren.

Zapraszam do galerii:

P1210422_zpsvldsujov.jpg

P1210442_zpsorynkz9o.jpg

P1210456_zpsckkxiuzs.jpg

P1210458_zpsegbvt81a.jpg

P1210460_zps8zk17g8f.jpg

P1210477_zpstctw80q9.jpg

P1210484_zpsorwhbflp.jpg

P1210489_zpsnooyxa7n.jpg

P1210490_zpsj2e4je2g.jpg

P1210498_zpslrreh1mq.jpg

P1210504_zpsgvq6zlcb.jpg

P1210511_zps0mcvm9pi.jpg

P1210516_zpsdhk028zo.jpg

P1210518_zpsfvht6msl.jpg

P1210555_zps9rpdhjax.jpg

Pozdrawiam,

Tomasz Andryk

Napisano

Trochę się tu na ten tegowało. Skupię się raczej na uwagach, bo wg mnie to oscyluje on wokół opinii przeciętny z minusem.

Piszesz że model treningowy,ale to nie znaczy że można zapiominać o podstawach. I tak:

- masz zamalowane na biało peryskopy,

- lufa od dołu czysciutka, a tam też powinno się nabrudzić,

- model słabo osadzony w podstawce,

- ubrudziłeś go dość konkretnie, tuba na zapasowe anteny też a jej boki z uchwytami czyste,

- model generalnie styrany, a numery na wieży jakby dopiero co namalowane.

To tak z tego co zauważyłem. Moje wrażenia - to jednak trochę za dużo tego syfu, i nie podoba mi się ten brązowy kleks w tylnej części wieży.

Napisano

Poza tym takie błoto na wczesnej Panterze nie ma racji bytu, bo -znając ich awaryjność- jakby w takie bagno wjechała to by w nim została na amen

Napisano
Poza tym takie błoto na wczesnej Panterze nie ma racji bytu, bo -znając ich awaryjność- jakby w takie bagno wjechała to by w nim została na amen

Na swoje szczęście nie wszystkie Pantery D słyszały o tej teorii i udawało się im przepłynąć na własnych gąsienicach przez niejedno zimowe błoto ;)

Napisano
Trochę się tu na ten tegowało. Skupię się raczej na uwagach, bo wg mnie to oscyluje on wokół opinii przeciętny z minusem.

Piszesz że model treningowy,ale to nie znaczy że można zapiominać o podstawach. I tak:

- masz zamalowane na biało peryskopy,

- lufa od dołu czysciutka, a tam też powinno się nabrudzić,

- model słabo osadzony w podstawce,

- ubrudziłeś go dość konkretnie, tuba na zapasowe anteny też a jej boki z uchwytami czyste,

- model generalnie styrany, a numery na wieży jakby dopiero co namalowane.

To tak z tego co zauważyłem. Moje wrażenia - to jednak trochę za dużo tego syfu, i nie podoba mi się ten brązowy kleks w tylnej części wieży.

Jak to przeczytałem to trudno mi się z tym nie zgodzić.