Tomasz Andryk Napisano 10 Maja 2017 Share Napisano 10 Maja 2017 Witam serdecznie. Jest to pierwszy model w skali 1:72 jaki zrobiłem, po to, żeby poćwiczyć trochę malowanie i teren zimowy. Sklejało się go bardzo szybko, łatwo i przyjemnie, jedyny problem miałem z gąsienicami. Zamysł na ten czołg był taki, że miał przedstawiać pojazd w drodze na front wyeksploatowany jedynie przez załogę i zimowy rosyjski teren. Zapraszam do galerii: Pozdrawiam, Tomasz Andryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Maja 2017 Share Napisano 11 Maja 2017 Trochę się tu na ten tegowało. Skupię się raczej na uwagach, bo wg mnie to oscyluje on wokół opinii przeciętny z minusem. Piszesz że model treningowy,ale to nie znaczy że można zapiominać o podstawach. I tak: - masz zamalowane na biało peryskopy, - lufa od dołu czysciutka, a tam też powinno się nabrudzić, - model słabo osadzony w podstawce, - ubrudziłeś go dość konkretnie, tuba na zapasowe anteny też a jej boki z uchwytami czyste, - model generalnie styrany, a numery na wieży jakby dopiero co namalowane. To tak z tego co zauważyłem. Moje wrażenia - to jednak trochę za dużo tego syfu, i nie podoba mi się ten brązowy kleks w tylnej części wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 11 Maja 2017 Share Napisano 11 Maja 2017 Poza tym takie błoto na wczesnej Panterze nie ma racji bytu, bo -znając ich awaryjność- jakby w takie bagno wjechała to by w nim została na amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 11 Maja 2017 Share Napisano 11 Maja 2017 Poza tym takie błoto na wczesnej Panterze nie ma racji bytu, bo -znając ich awaryjność- jakby w takie bagno wjechała to by w nim została na amen Na swoje szczęście nie wszystkie Pantery D słyszały o tej teorii i udawało się im przepłynąć na własnych gąsienicach przez niejedno zimowe błoto ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 11 Maja 2017 Share Napisano 11 Maja 2017 Trochę się tu na ten tegowało. Skupię się raczej na uwagach, bo wg mnie to oscyluje on wokół opinii przeciętny z minusem.Piszesz że model treningowy,ale to nie znaczy że można zapiominać o podstawach. I tak: - masz zamalowane na biało peryskopy, - lufa od dołu czysciutka, a tam też powinno się nabrudzić, - model słabo osadzony w podstawce, - ubrudziłeś go dość konkretnie, tuba na zapasowe anteny też a jej boki z uchwytami czyste, - model generalnie styrany, a numery na wieży jakby dopiero co namalowane. To tak z tego co zauważyłem. Moje wrażenia - to jednak trochę za dużo tego syfu, i nie podoba mi się ten brązowy kleks w tylnej części wieży. Jak to przeczytałem to trudno mi się z tym nie zgodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi